PROJECTE "TEXTURES I LECTURES" -a les biblioteques del Segrià- 2021

El Consell Comarcal engega un nou projecte que vincula art i literatura, dirigit a les  biblioteques del Segrià 

L’eix principal del projecte gira al voltant de l’exposició “Textures i lectures” de l’artista lleidatana Palmira Rius,  que fusiona art tèxtil amb literatura escrita per dones. Consta de divuit peces elaborades amb varietat de materials tèxtils fent ús de diferents tècniques i composicions,  amb un clar estil contemporani. Cada tapis està acompanyat  d’un fragment d’una obra recent de diferents escriptores  vinculades a Lleida.

El propòsit de l’exposició és mostrar dos arts  un físic, com les obres escultòriques i  tèxtils i l’altre intel·lectual, com la lectura  amb la finalitat d’interpel·lar al públic a fer recerca de diferents lectures i sensibilitats.

L’exposició es podrà veure en les instal·lacions de les biblioteques públiques del Segrià i anirà acompanyada d’una conversa literària  per part de les escriptores participants en la proposta.

L’actuació comarcal inclou , en servei de préstec,  totes les publicacions a les quals pertanyent  els fragments literaris de la mostra,  per tal de contribuir a donar visibilitat a la producció literària  del nostre territori.

Les biblioteques adherides al projecte són: Biblioteca Josep Lladonosa i Pujol, d’Alguaire, Biblioteca de Rosselló,  Biblioteca Sant Bartomeu, d’Alpicat, Biblioteca Espax, d’Aitona, Biblioteca Renaixença, de Puigverd de Lleida i Biblioteca Ramon Berenguer IV, d’Almenar  

El tret de sortida serà a la Biblioteca Josep Lladonosa , d’Alguaire el dia 7 d’abril que acollirà la mostra fins al 16 d’abril i comptarà amb la xerrada de l’escriptora Ramona Solé el dia 14 d’abril, per continuar amb la resta de biblioteques que acullen la iniciativa.

Programació: