EL CONSELL COMARCAL FINALITZA EL MODUL A3 D'ALFABETITZACIÓ A VUIT MUNICIPIS DEL SEGRIÀ

El dia 21 de desembre van concloure els mòduls d’alfabetització  organitzats pel Consell Comarcal del Segrià, dins del Servei de Primera Acollida, amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, el finançament del Fons Social Europeu i la col·laboració dels Ajuntaments participants.

Els cursos es van iniciar al setembre i  han tingut lloc a 8 municipis de la comarca: Alfarràs, Alguaire, Almacelles, Corbins, la granja d’Escarp, Maials, Soses i Torrefarrera, sumant un total de 120 alumnes de diferents orígens, majoritàriament  de nacionalitat marroquina, africana, països de l'Est i espanyola

La formació, inclosa en el programa  "Lletres per a tothom" , té l'objectiu d'oferir als i les alumnes un mínim  de continguts relacionats  amb la lectoescriptura i l’aprenentatge d'aspectes bàsics de la llengua, imprescindible per a la promoció personal, la inclusió i la millora d'oportunitats laborals. Consta de d'un mòdul de 90 hores lectives complementades en alguns casos amb 30 hores de voluntariat . En acabar , els participants obtenen un diploma d'aprofitament.

La continuïtat del mòdul està garantida per al proper curs al menys a 8 municipis del territori: Maials, Almacelles i  Soses, com a repetidors per a tercer any consecutiu, Alcarràs, Massalcoreig i la Granja d'Escarp com a noves incorporacions.