Èxit de participació de la campanya: “Més Segrià, menys malbaratament”

La campanya, promoguda pel Consell Comarcal del Segrià amb col·laboració de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC),  pretén ser una eina de conscienciació i divulgació per reduir el volum d’aliments malbaratats a les llars de la comarca del Segrià.

Els objectius de la campanya són:

  • Sensibilitzar la població sobre la importància del malbaratament alimentari.
  • Donar a conèixer els recursos per evitar llençar aliments.
  • Realitzar demostracions i fer-ne partícip la població.

Cal tenir en compte que, d’acord amb l’Agència de Residus de Catalunya, cada llar catalana llença anualment fins a 35 Kg d’aliments per habitant, o el que és el mateix, 119 € per persona i any que acaben al cubell de les escombraries.

La campanya, amb l’objectiu d’incrementar al màxim la participació, celebra tallers a municipis del Segrià amb temàtiques diverses, entre les quals: l’aprofitament de fruita madura per fer batuts i/o granissats, xerrades sobre malbaratament alimentari, fer sabó amb oli residual, com estalviar 1.000 euros millorant els hàbits de compra i fins i tot competicions d’aprofitament alimentari.

Així mateix en el marc de la campanya s’editarà un vídeo que combinarà gravacions de diferents tallers i activitats que s’hagin portat a terme en els municipis i s’editarà un llibre de receptes de cuina d’aprofitament. També es plantejarà una campanya solidaria de venda de xapes contra el malbaratament alimentari, per potenciar el missatge a nivell de tota la població.

Els tallers, els realitza personal de l’empresa ECOSTUDI i se’n faran a diferents municipis de la Comarca del Segrià. Fins al moment han tingut un impacte molt positiu de la població allà on s’han celebrat, com és el cas dels municipis d’Alpicat i La Portella.

Al llarg de l’any es celebraran 13 tallers a diferents municipis que s’han volgut adherir a la campanya.

Els propers municipis participants són Torres de Segre i Alcoletge, els dies 22 i 23 de juliol respectivament, amb un taller d’elaboració de granissats amb fruita dolça de temporada.

Alcoletge: dissabte 23 de Juliol a les 18h a les Piscines Municipals

Torres de Segre: divendres 22 de juliol a les 17h a les Piscines Municipals