Aprovat per unanimitat el nou plec del contracte de menjador escolar del Segrià

Lluís Pérez, pren possessió del càrrec com a nou conseller comarcal

El ple del Consell Comarcal del Segrià ha aprovat per unanimitat aquest divendres en una sessió extraordinària el plec de clàusules administratives i tècniques per a la licitació del contracte de concessió del servei de menjador escolar a la comarca del Segrià per als cursos 2020-2021 i 2021-2022, prorrogable dos cursos més.

El president del Consell, David Masot, ha agraït la feina de l'àrea d'Ensenyament i el consens a què han arribat tots els grups polítics, després de treballar conjuntament durant mesos en la comissió de seguiment del contracte, juntament amb representants de la FAPAC i el departament d'Educació.

Les principals novetats del nou plec són la divisió de la licitació en dos lots -una empresa només podrà fer-se càrrec d'un dels dos lots-, la prioritat en l'ús de productes de proximitat i ecològics, millores en el monitoratge i en la comunicació amb les famílies dels escolars usuaris del servei, i la presentació d'un pla de contingència per a cada centre segons els protocols de prevenció de la Covid-19.

El ple també ha aprovat per unanimitat la imposició d'una sanció de 3.000 euros per infracció greu a l'empresa encarregada fins ara del servei de menjador escolar, Alessa Catering, per incompliment del contracte en no aportar la informació requerida.

D'altra banda, s'ha ratificat el decret de Presidència d’acceptació de la proposta de la Gerent de la Regió Sanitària Lleida de cessió de l’ús de les instal·lacions de l’hotel Nastasi per al confinament de temporers, persones sense llar i persones amb simptomatologia lleu de Covid-19.

El ple ha començat amb la presa de possessió del nou conseller comarcal del grup d'Esquerra Republicana, Lluís Miquel Pérez, en substitució de Sandra Castro. Malgrat que el ple s'ha fet majoritàriament de forma telemàtica, l'acte s'ha fet de a la sala de plens amb la presència només del president, el vicepresident i el nou conseller.

La sessió s'ha retransmès en directe al canal de Youtube del Consell Comarcal, on es pot tornar a veure.