“Càpsula Jove”, un espai d’orientació a les xarxes en temps de confinament

El projecte del Consell Comarcal del Segrià té la voluntat de mantenir l’orientació i l’assessorament als i les joves en temps de confinament

 

El Consell Comarcal del Segrià per mitjà del Servei Comarcal de Joventut “Jove_Segrià” ha posat en funcionament un projecte d’informació i orientació a través de les xarxes socials anomenat "Càpsula Jove". La iniciativa té la voluntat de generar un espai d’orientació i assessorament mitjançant mecanismes en línea per tal de mantenir el contacte i serveis amb el públic jove.

Els dilluns i els dimecres es pengen a les xarxes socials del "Jove­_Segrià" diferents píndoles formatives en format de vídeo-tutorials sobre diferents temàtiques relacionades amb l’àmbit de la joventut (competències i habilitats, gestió emocional, treball i formació, salut, estudis, recursos juvenils...).

Aquesta acció compta amb el suport de diferents professionals i entitats que treballen de manera habitual amb el Servei de Joventut Comarcal, entre elles, Sense Embuts, Tàctica 360, Univrs, Associació Antisida Lleida, Centre de Nutrició – Naila Martínez, Institut Municipal d’Ocupació Salvador Seguí i les referents del Programa Ocupació Juvenil del Consell Comarcal del Segrià.

La iniciativa té diversos objectius: mantenir l’acció de suport al col·lectiu juvenil per mitjà de mecanismes de suport en líniea, donar a conèixer recursos d’orientació als i les joves i facilitar l’accés a aquests, potenciar la visibilitat de les entitats i els seus serveis en temps de confinament i no aturar les accions i el treball en xarxa sinó buscar alternatives.

En el moment actual, els i les joves precisen d’acompanyament i suport en la tria de les seves decisions, i per tant, cal informació i orientació. Una informació que habitualment obtenien per diferents vies de caràcter presencial que ara no estan a l’abast. Per això neix "Càpsula Jove", que pretén buscar noves formes de comunicació per mitjà de nous canals d'informació virtual.

Pel que fa a la informació, estarà disponible principalment a Instagram, Youtube i Facebook del "Jove_Segrià" en diferents formats: vídeos animats, vídeos de presentació amb la possibilitat de fer consultes en línia, preguntes freqüents per mitjà d'App en format kahoot...

"Càpsula Jove" es pot veure a Facebook (https://www.facebook.com/jovesegria), Instagram (@jovesegria) i Youtube (https://www.youtube.com/jovesegria).