El cant coral i les sardanes es fusionen en la inauguració de la onzena edició del Segrià Corals

El Grup Sardanista Montserrat balla La Santa Espina, la sardana més emblemàtica d'Enric Morera

L’església de la Mare de Déu del Roser de Gimenells i Pla de la Font es converteix en el primer escenari en acollir una ballada de sardanes, en la commemoració del 150è aniversari del naixement d’Enric Morera.

Les veus de les corals Sant Bartomeu d’Alpicat, La Primavera d’Artesa de Lleida i el Petit Cor Cantàtor van acompanyar al grup sardanista Montserrat, que va ballar l’emblemàtica sardana La Santa Espina, del mestre Morera, al voltant de l’altar de l’església del municipi del Segrià. L’acte, inèdit fins a la data, va tindre lloc en el concert inaugural de la onzena edició del cicle de caràcter comarcal, organitzat pel Consell Comarcal del Segrià.

El president del Consell Comarcal del Segrià, Sr. Pau Cabré va voler assenyalar la contribució que les entitats corals de la comarca del Segrià fan en l’afany de promoció de la cultura popular a la comarca del Segrià i va destacar la figura del mestre Morera com impulsor de cant coral a Catalunya i com a compositor d’obra de cobla, contribuint així al patrimoni sonor del nostre país.

El proper concert del cicle Segrià Corals tindrà lloc el proper diumenge, 3 de maig al municipi de Sunyer i comptarà amb els concerts de les corals Bell Camp d’Alguaire, Clavellina de Torrefarrera i el Roser de Massalcoreig. En aquesta ocasió hi col·laborarà la formació sardanista Els Joves Merlinets d’Alguaire.