El Consell Comarcal, al nou Procicat del Segrià, on les institucions i entitats coordinaran l'evolució de la pandèmia a la comarca

Les institucions lleidatanes reclamen un pla de recuperació econòmica per al Segrià

 

El president del Consell Comarcal del Segrià, David Masot, ha participat aquest dimecres de forma telemàtica en la reunió de constitució del Pla territorial de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) del Segrià. El Procicat territorial del Segrià serà l'òrgan en què les diverses institucions lleidatanes i entitats socials que en formen part faran un seguiment permanent de l’evolució del Covid-19 a la comarca mentre els nivells d’afectació de la pandèmia així ho requereixin.

El Procicat territorial del Segrià es reunirà telemàticament diàriament a primera hora del matí per posar en comú l’evolució del Covid-19 al Segrià, les accions que s'estan duent a terme, les necessitats detectades i les propostes d’actuació, de manera que hi hagi un òptima coordinació. El funcionament serà molt similar al del Procicat de Catalunya, amb el qual es mantindrà un contacte permanent.

A més del Consell Comarcal, formen part del Procicat del Segrià la delegació del Govern a Lleida -que presideix l'òrgan-, els departaments de Salut (també SEM i Salut Pública), Presidència, Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Treball, Afers Socials i Famílies, i Interior (Mossos d’Esquadra, Bombers i Protecció Civil) de la Generalitat, l’Ajuntament de Lleida, la Diputació de Lleida, així com entitats com Creu Roja de Lleida.

Durant la reunió, el Consell Comarcal del Segrià, juntament amb la Paeria i la Diputació de Lleida, ha reclamat a la Generalitat un pla de recuperació econòmica per fer front a l’impacte negatiu que pot tenir el tancament perimetral de la comarca.