El Consell Comarcal del Segrià presenta la 2a Edició dels Camins de Fruita Dolça

Camins fruita dolça - roda de premsa

Donat l’èxit de la primera edició del Camins de Fruita Dolça assolit l’any passat, el CCS va presentar ahir dijous la segona edició, que comença aquest diumenge a Sucs.

La consellera Bea Obis va explicar les diferents activitats que aquesta iniciativa té programades, als municipis de Sucs, La Granja, Torres de Segre, Alcarràs, Aitona, Alcoletge, Alguaire i Alfarràs i va expressar la seva satisfacció que tres municipis més s’hagin sumat a la iniciativa respecte a l'anypassat, cosa que demostra ‘la voluntat i l’orgull que el pobles del Segrià tenen a l’hora de posar en valor el bé més preuat, que és la qualitat de la nostra fruita dolça i la importància de donar-la a conèixer en totes les seves facetes, des de la floració fins a la comercialització’.

En aquest sentit, els alcaldes que van participar en la primera edició van valorar molt positivament aquesta iniciativa, perquè constitueix una forma de fer pedagogia i exportar la tasca del sector primari arreu del país. En aquesta línia, l’alcaldessa Rosa Pujol va posar en valor el projecte de Fruiturisme, iniciat fa tres anys i recolzat per la UE i va animar tots els municipis del Segrià a sumar-s’hi ja que ‘els préssecs, nectarines i paraguaios segrianencs són el millor producte que tenim i l’hem de fer visible el màxim possible’.

Seguint aquesta línia, el president Pau Cabré considera que es tracta d’una iniciativa amb molt futur, ja que ‘no només dóna a conèixer a l’exterior el nostre motor econòmic, sinó que posa en valor aspectes com la bellesa de la natura i ofereix un reclam turístic de primer ordre’. Per Cabré ‘tenim un producte d’altíssima qualitat, i cal que ens ho creguem, per donar-lo a conèixer també en la seva vessant cultural. Iniciatives com aquesta o els Camins d’Or Líquid en són un bon exponent’.

 

 

Més info: 

www.facebook.com/TurismeSegria (link is external)

twitter.com/TurismeSegria