El Consell Comarcal del Segrià acull una jornada de formació en matèria de joventut per a càrrecs electes

Jornada de formació en joventut

El Consell Comarcal del Segrià ha acollit aquest dijous 22 d'octubre una jornada tècnica de formació en matèria de joventut, adreçada a alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores de joventut dels municipis de la comarca del Segrià.

La Presidenta del Consell Comarcal del Segrià, Sra. Maria José Invernón, juntament amb la coordinadora territorial de Joventut a Lleida, Sra. Anna Feliu i el subdirector general de Joventut, Sr. Manel Ros ha presentat els programes específics que el Consell Comarcal del Segrià ofereix a ajuntaments i col·lectiu de joves per a afavorir el desenvolupament de les polítiques de joventut a la comarca del Segrià.

En aquest sentit, s’ha presentat el Programa Garantia Juvenil, un projecte d’àmbit europeu que s’està desplegant a la comarca del Segrià des del passat mes de maig i que pretén reduir l’atur juvenil entre els joves d’entre 16 i 29 anys, mitjançant un seguiment personalitzat d’aquells joves que no estiguin en formació, ni actius al món laboral. D’altra banda, s’ha presentat el programa de suport per al desplegament dels Plans Locals de Joventut 2016-2020 que cerca la voluntat de fixar unes estratègies específiques, en matèria de joventut per a cada municipi, amb les quals es pretèn afavorir l’autonomia i la participació dels joves de la comarca del Segrià.

A més a més, s’ha donat a conèixer la delegació de competències que recau al Consell Comarcal del Segrià en les qüestions relacionades amb l’educació en el lleure i les instal·lacions juvenils.