El Consell Comarcal del Segrià es fa càrrec de l'aïllament de persones temporeres, sense sostre i positives lleus de Covid-19 a l'hotel Nastasi

El Consell Comarcal del Segrià gestiona a partir d'aquest dimarts les instal·lacions de l’Hotel Nastasi de Lleida per a allotjar-hi persones amb simptomatologia lleu de Covid-19 que no precisin ingrés en un centre sanitari, així com temporers i persones sense llar que s’hagin de confinar per haver estat en contacte amb algun positiu i que no poden realitzar l'aïllament adequadament en el seu domicili. El decret de cessió d'ús de les instal·lacions del Departament de Salut -que té arrendat l'hotel- a l'ens comarcal ha estat ratificat avui per la Comissió Informativa de Serveis Socials, Benestar Social i Família del Consell.

Les instal·lacions tenen capacitat per allotjar 80 persones i el personal assignat està vinculat als serveis socials comarcals d’atenció directa a la persona. En concret, l'Àrea de Serveis Socials del Consell ha contractat una empresa de Servei d'Atenció Domiciliària i una altra que prepararà els àpats per a les persones confinades. També es fa càrrec dels serveis de bugaderia, seguretat i de la recollida de residus, mentre que el Departament de Salut paga l'arrendament de l'espai i els serveis bàsics.

Amb aquest recurs social habilitat per manca d'espais, el Consell Comarcal del Segrià dona resposta a les necessitats dels ajuntaments de la comarca i a les persones que han acudit amb motiu de la Campanya Agrària 2020 i que necessiten una solució habitacional per passar els dies de confinament preventiu obligat pel Departament de Salut.

Abans d'usar l'hotel Nastasi com a hotel social, Salut ja el va utilitzar com a hotel sanitari durant els mesos d'abril i maig. Està previst que el Consell Comarcal se'n faci càrrec durant dos mesos, encara que la cessió d'ús es podrà prorrogar -si és necessari- fins que finalitzi la campanya agrària.