El Consell Comarcal del Segrià reforça els serveis socials als municipis del Baix Segrià confinats

Arran del confinament decretat pel Govern a Alcarràs, Aitona, Soses, Seròs, Torres de Segre i La Granja d'Escarp pels rebrots ocorreguts al territori de COVID19, el Consell Comarcal del Segrià ha reforçat els serveis socials d’atenció primària en aquests municipis del Baix Segrià. Així, s'ha reestructurat la intervenció per poder donar resposta amb més celeritat a les necessitats detectades i poder col·laborar en allò que es pugui per revertir el més aviat possible la situació actual.

Amb aquesta finalitat s’han posat en marxa tres mesures: establir mecanismes de coordinació amb el CAP de Salut que permetin tenir informació de forma immediata de les famílies confinades en situació de vulnerabilitat social i poder donar suport a les demandes que es detectin; garantir que les famílies en situació de vulnerabilitat acompleixin amb el confinament domiciliari en casos tan preventius com d’aïllament per COVID19; i articular la resposta més adequada entre els diferents entitats que actuen al territori per poder cobrir les necessitats essencials de col·lectius de risc: gent gran, infància i famílies en situació de vulnerabilitat social.

Per poder donar resposta de forma immediata a aquesta situació, tant als residents estables als municipis confinats com a treballadors de la campanya de la fruita, s’ha articulat un circuit d’intervenció dels serveis socials, en coordinació amb el CAP de Salut i els ajuntaments. En el cas de les persones temporeres, és el personal del Servei d’Immigració i Nova Ciutadania del Consell Comarcal del Segrià qui s'encarrega de donar el servei de suport, mediació i alimentació bàsica requerits.

Cal recordar que des de l'inici d'aquesta setmana el Consell Comarcal, en coordinació amb l'Ajuntament de Torres de Segre i la col·laboració de la ONG Open Arms, tenen a punt el pavelló d'aquest municipi amb una quarentena de places per allotjar-hi els treballadors de la fruita que no disposen d'un espai per complir amb l'aïllament.

D'altra banda, l'equip de professionals de serveis socials del Consell Comarcal del Segrià han intensificat la tasca de tramitació dels Serveis d’Ajuda Domiciliària (SAD), ajuts d’urgència per a alimentació bàsica, subministres de la llar i pobresa energètica, així com del servei de teleassistència. A més, fan un especial seguiment de les persones grans vulnerables en situació de confinament domiciliari per garantir-ne l’atenció.