El Consell Comarcal del Segrià celebra, entre llibres i música, la diada de Sant Jordi

Diada de Sant Jordi

La Banda Roig Tardà, d'Alfarràs, és l'entitat homenatjada en la 9a edició del cicle de cant coral "Segrià Corals". El llibre “Genó Crema i altres relats del Segrià” és el guanyador del 2n premi de Relats Curts

La Sala Coliseum de Corbins s’ha plenat per acollir la jornada insititucional de la Diada de Sant Jordi del Consell Comarcal del Segrià, on s'ha presentat el llibre "Genó Crema i altres relats del Segrià" i s'ha donat a conèixer la Banda Roig Tardà, d'Alfarràs, com la institució homenatjada en la 9a edició del cicle de cant coral "Segrià Corals" que s'ha inaugurat avui.

L’acte ha estat presidit pel president del Consell Comarcal del Segrià, el senyor Pau Cabré i Roure i l’alcalde de l’Ajuntament de Corbins, el senyor Jaume Camarasa Lesan. Ha comptat a més amb la presència del sr. Miquel Àngel Cullerés, delegat d’Ensenyament, diversos alcaldes de la comarca i consellers del Segrià.

La sra. Marta Alòs, escriptora i autora del pròleg, s'ha encarregat de presentar el llibre resultant de la 2a edició del Premi de Relats Curts del Segrià: "Genó crema i atres relats del Segrià", destacant el valor de l'escriptura amateur i la força de les històries ambientades en la comarca del Segrià. L'acte ha comptat amb la presència dels autors dels relats guanyadors que integren el llibre. La publicació no té cap finalitat comercial i es distribuirà als municipis, biblioteques i centres educatius  de la comarca durant la propera setmana.

D'altra banda, l'acte ha servit per a presentar públicament l'associació musical Roig Tardà, d'Alfarràs, com l'entitat homenatjada en la nova edició del cicle de cant itinerant "Segrià Corals", per la seua trajectòria i la seua vessant formativa. El seu president, sr. Lluís Díaz ha mostrat el seu agraïment a la institució comarcal i ha destacat l'esforç i l'estima dels integrants de la banda, cap a la música i el territori. 

L'acte ha finalitzat amb el concert de les corals Flor d'Espígol, de Rosselló; Veus Unides, d'Almacelles, i Petit Cor Cantàtor, de Torrefarrera, amb el qual es dóna per inaugurat el cicle. El Segrià Corals compta amb la participació de 20 corals del Segrià i tindrà lloc en una quinzena de municipis durant els mesos de juny, setembre i octubre. La programació es podrà consultar al web del Consell Comarcal del Segrià http://www.segria.cat.