El Consell Comarcal posa en funcionament les deixalleries d’Alpicat i Torrefarrera

Inauguració deixalleries

Amb la col•laboració de la Generalitat, la Diputació de Lleida i els dos ajuntaments

El president del CCS, el sr. Pau Cabré, i el sr. Josep Maria Tost, director de l’Agència Catalana de Residus, han inaugurat les dues noves deixalleries de la comarca del Segrià. A l’acte també han assistit el sr. Octavi Miarnau, director dels Serveis Territorials d’Empresa i Ocupació de Lleida, la sra. Dolors Tella, delegada de Territori i Sostenibilitat de Lleida, el sr. Jordi Josep Latorre, alcalde de Torrefarrera i el sr. Antoni Villas, diputat de la Diputació de Lleida.

Les dues noves deixalleries comarcals, en les quals hi ha col•laborat la Generalitat, la Diputació de Lleida i els dos ajuntaments, juntament amb les instal•lacions existents i les que es posaran en marxa properament, tenen previst atendre una població de prop de 69.000 habitants. L’objectiu d’aquestes deixalleries és fer possible que el Segrià tingui articulat un sistema de recollida selectiva d’aquelles fraccions de residus municipals per a les quals no hi ha un sistema de recollida domiciliària o uns contenidors específics al carrer.

Juntament amb el Servei d’Ocupació de Catalunya, amb un ‘Contracte de Col•laboració social’, s’han establert uns programes adreçats a persones que percebin prestacions de desocupació per a desenvolupar les tasques d’operari i/o treballador de la deixalleria, que es responsabilitzarà de la instal•lació durant les hores d’obertura, alhora que durà a terme tasques d’informació i sensibilització als usuaris.

Un dels requisits importants de la contractació de la persona encarregada ha estat que sigui del mateix municipi on està ubicada la deixalleria. La selecció s’ha fet amb la col•laboració de l’Ajuntament corresponent.

En paraules del sr. Tost, “tots aquest anys de democràcia municipal han fet possible l’augment en la qualitat de vida i equipaments dels nostres pobles, i el repte del medi ambient era una assignatura pendent. Gràcies a la col•laboració constant entre Diputacions, Consells Comarcals i Ajuntaments, això ha estat possible”.

Per la seva banda, el sr. Cabré ha remarcat que “la capacitat de diàleg entre administracions ha fet possible que, en aquesta època amb tanta manca de recursos, aviat es pugui complir el repte de tenir quatre deixalleries comarcals (Alcoletge, Almacelles, Alpicat i Torrefarrera) i dues municipals (Corbins i Alguaire)”. Per altra banda, el president del Consell Comarcal considera que “la cultura del reciclatge és una obligació per als nostres ajuntaments, i aquests tenen la responsabilitat d’implicar els veïns i veïnes”.

En la inauguració d’ambdues instal•lacions s’ha procedit a la descoberta d’una placa commemorativa per part del sr. Tost.