El Ple del Consell Comarcal del Segrià acorda licitar conjuntament els serveis de recollida de residus

Ple del CCS

El president Pau Cabré ha manifestat que aquesta mesura millorarà la recollida i optimitzarà l’ocupació de l’espai públic

En el Ple celebrat avui divendres al Consell Comarcal del Segrià, s’ha aprovat amb els vots a favor dels grups de CiU, ERC, ICV-EUiA, PP i el vot en contra del PSC, acordar la licitació pública i conjunta del servei de recollida de RSU, FORM, i selectiva (paper, vidre i envasos).

El president del CCS, el sr. Pau Cabré, ha manifestat que “interessa a la comarca el canvi de sistema de contenidors (agrupats en illes) per fer un tractament igualitari de totes les fraccions de recollida”.

Aquesta mesura servirà per incrementar i millorar la recollida selectiva dels residus, la qual cosa allargarà la vida útil del dipòsit de Montoliu, a més d’aconseguir una bona i homogènia imatge dels contenidors i optimitzarà l’ocupació de l’espai públic en els municipis de la comarca.

En el Ple també ha tingut lloc la presa de possessió del conseller sr. Joan Sabaté i Aresté, del grup del PSC, en substitució de la senyora Nativitat Palau Molins.

El Ple del Consell també ha acordat l’aprovació del conveni relatiu al Museu Mas Dordal d’Almacelles. En aquest sentit, el President ha manifestat que a partir de l’any vinent el Consell té previst, amb la línia de subvencions provinent de la Diputació de Lleida, fer extensius aquests ajuts a tots els museus del Segrià.

Preguntat pel deute que alguns ajuntaments encara tenen pendent amb el Consell, el sr. Cabré ha manifestat que el Consell està fent totes les gestions necessàries i que tots els ajuntaments han manifestat el seu compromís de liquidar el deute abans de l’estiu.