El recopilatori Estrats-Sons de Ponent es presenta a Barcelona de la mà d’Enderrock i el Consell Comarcal del Segrià

Dilluns, 23 de desembre, l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona acollirà una actuació en acústic dels grups Hoven, Éphona i Valdivia, alguns dels artistes que formen part del CD recopilatori Estrats Vol. I -Sons de Ponent, impulsat per l’àrea de Joventut “JoveSegrià” del Consell Comarcal del Segrià. El concert s’emmarca en l’acte “Enderrock Sona”, en què es presentarà el número 296 de la revista Enderrock, que precisament distribueix una tirada de 7.000 còpies del recopilatori Estrats (Vol.I) amb l’objectiu de fer sonar els grups ponentins arreu de l’Estat espanyol.

El concert és gratuït però les entrades s’han d’adquirir a la pàgina web d’Enderrock <http://www.enderrock.cat/noticia/20282/formulari/enderrock/sona/amb/gertrudis/sons/ponent>.

Estrats (Vol.I) és un tast aleatori d’una porció dels sons que es couen a Ponent i exemplifica el gran ventall d’estils i llenguatges que abraça la música actual. Cada banda, amb la seva pròpia identitat, maduració i bagatge, forma una de les capes d’aquesta sedimentació sonora.

Fins a 20 formacions musicals de Ponent han format part d’aquest recopilatori, que es caracteritza per la seva representativitat en el territori, qualitat de les propostes musicals i diversitat d’estils. Les bandes presents en aquest són: A Kontra Korrent, Callejon Canalla, KOERS, EGO, El Petit de Cal Eril, Ephona, Er Taqueta, Javier Solo, Joan Baró, La Família Torelli, Valdivia, Mister Jones, Möndo Loco, Renaldo & Clara, Roger Mas, Steinbock, Hoven, La Terrasseta de Preixens, El Fill del Mestre i Lasta Sanco.

Amb aquesta iniciativa, el Consell Comarcal del Segrià vol posar de relleu la bona tasca musical que s'està fent a Ponent, crear sinèrgies amb altres bandes de diferents estils i bagatges amb les que es comparteix territori, crear marca i potenciar el talent juvenil de la comarca en matèria de creació musical.

La iniciativa vol sumar en el panorama musical de ponent amb la voluntat de generar xarxa a nivell musical i poder fer front a algunes de les principals necessitats del sector: espais de creació musical, espais de producció i promoció, sales i esdeveniments, reconeixement, així com el fet d’obrir portes més enllà de Ponent.

De cara a l’any 2020, es començarà a treballar per enregistrar un segon volum d'aquesta iniciativa, així com generar noves estructures de treball en matèria de producció musical a Lleida i la comarca del Segrià.

El Consell Comarcal del Segrià, mitjançant el Servei Comarcal de Joventut “JoveSegrià” vol esdevenir referent i plataforma d'acció liderant a la demarcació aquests processos d'acompanyament i suport a la creació musical jove. La iniciativa ha rebut el suport econòmic i tècnic de la Direcció General de Joventut.