El telèfon 900900120 atén les dones en situació de violència masclista gratuïtament les 24 hores tot l’any

Tal com recorda l’Institut Català de les Dones, tenim l’obligació com a administracions públiques, d’acord amb la Llei 5/2008, del dret de les dones a l’eradicació de la violència masclista, de garantir el dret de les dones a una assistència i atenció especialitzada mitjançant els recursos de la Xarxa local i comarcal d’informació, atenció i recuperació.

En aquesta situació excepcional  i  a causa de la situació de vulnerabilitat que suposa el confinament a casa per a les dones que pateixen situacions de violència masclista i els seus fills i filles, des de l’Institut Català de les Dones han habilitat un espai específic a la pàgina web on hi trobareu la informació actualitzada de l’estat dels diferents serveis de la Xarxa d’Atenció Integral. Podeu consultar aquesta informació al següent enllaç.

Per altra banda, la Línia 900900120, d’atenció a dones en situació de violència masclista, esdevé en aquest context de confinament un servei central i una de les principals portes d’entrada a la xarxa de recursos. Es tracta d’un servei telefònic confidencial i gratuït que atén durant les 24 hores els 365 dies de l’any.

Al següent enllaç trobareu tots els materials disponibles de la campanya, incloent píndola de vídeo, cartell, falca, espot televisiu i altres.

 

D'altra banda, si voleu veure què és i què fa el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD), un dels serveis que ofereix el Consell Comarcal del Segrià a les veïnes de la comarca, podeu consultar aquest enllaç.