Es presenten 52 propostes musicals de Ponent per formar part del recopilatori ESTRATS Vol.II, el doble que al 2019

Disseny del CD Estrats Vol.I

El projecte del Consell Comarcal del Segrià ratifica el gran moment de la música de km0

 

El projecte ESTRATS-Sons de Ponent del Consell Comarcal del Segrià es consolida en la seva segona edició i es presenta com a referent a la demarcació de Ponent en la promoció musical de Km 0, després de l'èxit de la primera edició. El termini de presentació de propostes s'ha tancat amb 52 temes de diferents estils, el doble dels que es van presentar l’any passat. Després de passar una acurada selecció, només una vintena de formacions gravaran els temes del disc.

Amb aquesta segona edició la iniciativa del Servei de Joventut “JoveSegrià" reafirma la bona salut de la producció i emergència musical a Ponent i en particular a la comarca del Segrià. De totes les propostes presentades, 29 són de formacions amb integrants de diferents municipis del Segrià. També cal destacar la presència de formacions de la Noguera, el Pla d’Urgell i l’Urgell, les Garrigues, la Segarra, el Pallars Jussà i la Vall d’Aran.

Fidels a la ideologia del projecte, ESTRATS (Vol.II) serà un recopilatori d’una porció dels sons que es fan a Ponent, exemplificant el gran ventall d’estils i llenguatges que abraça la música actual. ESTRATS reivindica la producció Km 0, posant en relleu la bona feina dels i les nostres artistes, i dona suport a l’escena de proximitat per potenciar el territori i el seu teixit cultural.

Amb relació a les propostes presentades en destaquem la gran varietat i diversitat d’estils. Hi ha una major presència del rock i el rap, tot i això, en aquesta segona edició creix la presència de música trap i músiques urbanes, el punk i el post-punk, la música d’arrel tradicional, el pop, l’indie, l’electrònica, el dub, la rumba i el mestissatge o fusió musical.

En l’actualitat es treballa per analitzar totes aquestes propostes musicals i poder conformar el recopilatori definitiu amb una vintena de formacions. També s’està preparant el disseny del CD, les tasques de producció d’aquest i totes les accions de difusió.

La iniciativa ha rebut, un any més, el suport  econòmic de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya i del Servei de Joventut “JoveSegrià” del Consell Comarcal del Segrià.