"Estrats" i Enderrock posen en relleu l’esclat de l’escena musical de les Terres de Ponent

Imatge d'una part del reportatge sobre

La revista musical distribueix 4.000 còpies del segon disc recopilatori

El segon disc recopilatori "Estrats-Sons de Ponent" (AutoEditarte, 2020) impulsat pel Consell Comarcal del Segrià mitjançant el Servei Comarcal de Joventut “Jove_Segrià” s'ha començat a distribuir. La revista especialitzada Enderrock encarta en el número 303 del mes de maig 4.000 còpies del nou recopilatori sobre l'escena lleidatana "Estrats: Sons de Ponent Vol.II" amb una vintena de propostes musicals actuals, continuant així la col·laboració que ja es va dur a terme en l’edició de l’any 2019. A més, el Consell Comarcal del Segrià s'ha reservat 2.000 còpies més per a la promoció del disc i els grups que hi participen.

Enderrock dedica la portada a una de les bandes del moment, Koers, i tot el número té un marcat accent lleidatà amb l'encartament del segon volum del disc recopilatori "Estrats" que inclou vint-i-dues cançons, entre les quals cinc temes inèdits de Neptú, Carla Font, Sexenni feat Ester Aventín, Ese de la Cinta feat Eva Ruiz i Uënsdei. Altres bandes que formen part de la revolucionària escena de les Terres de Ponent són Alidé Sans, AluSpear, Bredda, Cozmic Jet, Emlan, Fa1na, Saüc, Heura Gaya, Rehenes, Virtuts Homòlogues, Shad Dem i Maldows, Moshbowl, The Denim Rips, Alien eat Unicorns, TheTargarians i Sexenni feat Ester Aventín.

A més, en aquest número de maig la revista Enderrock sona més a Ponent que mai i omple les pàgines amb altres formacions com un informe del reggae als Països Catalans on apareixen esmentats La Família Torelli i el disc JAMAICAT, que mostra la gran influència del reggae, l'ska o el rocksteady del territori amb la presència de l’Home Llop &TheAstramats, la presentació del nou treball de Xavier Baró (La Llàntia, 2020), en el qual revisa cançons trobadoresques i desvetlla cançons compromeses i arreladades i entrevistes a diferents artistes de Ponent, on destaca també la presència de la rapera lleidatana Elane. La revista es pot descarregar gratuïtament a http://www.enderrock.cat/noticia/21053.

En l’actualitat, Ponent presenta una gran diversitat de propostes, varietat d’artistes i una gran qualitat de les seves produccions amb una forta emergència juvenil que compagina amb l’experiència de bandes més consolidades. Això es contraposa amb la manca de visibilitat i d’oportunitats més enllà de l’òrbita lleidatana i voltants, una indústria musical pràcticament nul·la, igual que discogràfiques, management o sales de concerts en condicions òptimes.

Precisament per això, fidels a la filosofia del projecte, "Estrats" i el Consell Comarcal del Segrià volen seguir contribuint a trencar aquesta barrera entre Ponent i el món exterior i ja han començat a treballar en l’edició d’un "Estrats Vol. III" de cara a l’any 2021 liderant aquesta emergència musical i descoberta de talent jove en l’eix de les polítiques de joventut vinculades a la creació i el suport als i les joves artistes.

D'altra banda, a l’espera d’una presentació pública del segon volum -marcada per la crisi sanitària-, aquest mes de maig es posaran en funcionament el canal de Spotify del JoveSegrià, el canal de Youtube ESTRATS TV i el perfil ESTRATS a Instagram.

Els dos volums del recopilatori han comptat amb la coordinació de ToleTorelli (La FamiliaTorelli) i el suport del Consell Comarcal del Segrià i la Generalitat de Catalunya.