LA 2a EDICIÓ DELS CAMINS DE FRUITA DOLÇA AL SEGRIÀ S'INICIA A SUCS

Camins de fruita dolça - Sucs

La 2a edició dels Camins de fruita dolça al Segrià s’ha iniciat a Sucs, un dels pobles incorporats enguany a la ruta. A Sucs s'ha pogut gaudir d'una visita guiada, de la mà de l'Adrià Gilart, que ha compaginat l'ascensió al Vilot amb un repàs a la història de la població, que es remunta a la època Medieval. Tot seguit, el grup s'ha desplaçat a les finques productores de cirera on s'han pogut comparar varietats i formes de recol·lecció. Els productors Josep Ma i Carles Gilart, han mostrat i explicat tot el procés de producció de la cirera: des de la floració, la pol·linització, la collita i la selecció del producte per a ser envasat i comercialitzat. El matí ha finalitzat amb un tast d'aquest fruit que destaca pel calibre i, sobretot, pel seu sabor.

Els Camins de fruita dolça al Segrià és un projecte que neix des de l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Segrià amb la voluntat de donar a conèixer i promocionar la fruita dolça, la cultura que la rodeja i els pobles que acullen aquesta producció. Els Camins pretenen acostar la població, tant segrianenca com forària, als pobles de la comarca perquè s’aconsegueixi apreciar el valor patrimonial i natural del Segrià així i com conèixer de més a prop els cicles productius de la fruita dolça, la seva comercialització i els seus atributs organolèptics amb l’objectiu final de motivar-ne el consum. 

 

Més info:

www.facebook.com/TurismeSegria

https://twitter.com/TurismeSegria