La 5a edició dels Camins d'Or Líquid al Segrià Sec s'inicien a Alpicat

Camins d'Or Líquid - Alpicat

Unes jornades tècniques de caire internacional han esdevingut el tret de sortida a aquesta 5a edició.

Els Camins d'or líquid al Segrià Sec és un projecte que neix des de l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Segrià amb la voluntat de donar a conèixer i promocionar l'oli, la cultura que el rodeja i els pobles que acullen aquesta producció. Els Camins pretenen acostar la població tant segrianenca com forària als pobles de la comarca perquè s’aconsegueixi apreciar el valor patrimonial i natural del Segrià així i com conèixer de més a prop els cicles productius de l'oliva i l'oli, la seva comercialització i els seus atributs organolèptics amb l’objectiu final de motivar-ne el consum.

Aquesta 5a edició compta amb la participació de més municipis, de molins d'oli privats i de molins-museus (com el cas de Molí de Cal Agustí d'Alpicat) que se sumen a totes les poblacions i cooperatives que ja participaven de forma activa en el projecte en les anteriors edicions.

La Sala La Unió d'Alpicat ha acollit aquest dissabte les Jornades tècniques internacionals organitzades per "Olearum, Cultura y Patrimonio del Aceite" que han realitzat aproximacions tècniques i pràctiques a la cultura de l'oli des d'una vessant històrica, econòmica, cultural i de salut. La jornada s'ha clos amb un tast de productes gastronòmics elaborats amb oli d'oliva verge extra i amb una actuació musical del cantautor local Gasion a les instal·lacions del Museu.

Els Camins d'or líquid al Segrià Sec demà realitzen la seva segona parada a Aspa on podrem degustar l'oli nou i participar en un tast guiat d'oli a les noves instal·lacions de la cooperativa del Camp d'Aspa.

www.facebook.com/TurismeSegria