La primera edició del Premi d’Artesania del Segrià ja té peça guanyadora

La primera edició del Premi d’Artesania del Segrià ja està resolta, l’ha obtingut l’artista segrianenca Alexandra Raso per la peça escultòrica “Artesania”. El jurat del certament, format per Adela Rubió cap de la Secció de Comerç i Turisme dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement; Marta Pallarès, directora de l’Escola d'Art Municipal Leandre Cristòfol i Jordi Janés, cap de l’Àrea de Turisme, Consum i Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Segrià, s'han reunit per deliberar la peça artesana guanyadora, la qual s’emprarà com a regal institucional a diferents actes protocol·laris on assisteixi la Presidència del Consell Comarcal del Segrià.

Els membres del jurat han valorat les obres d’acord amb l’adaptació a les bases del certamen, el punt de vista representatiu, innovador o artístic inspirat i/o vinculat al Segrià i segons els criteris propis de cada membre. El premi fixat és l’adquisició d’un mínim de 10 peces de l’obra esmentada.

Des de l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Segrià es determina l’activitat artesanal com un element clau en el foment de la imatge turística comarcal, en el desenvolupament econòmic i humà del territori, així com d’incitació vers un consum sostenible i de qualitat. Aquest premi, doncs, té per objecte enaltir el treball exclusiu de cadascuna de les persones artesanes del Segrià, treball que implica de forma directa i indirecta guanys culturals, socials i econòmics a tot el nostre territori; i també promoure la recuperació, la innovació, la diversificació i el disseny d’aquest sector i de la seva producció.