L'ACM presenta eines de reactivació econòmica per als municipis al Consell d'Alcaldies del Segrià

El pla s'ha presentat al primer Consell d'Alcaldies telemàtic

El primer Consell d'Alcaldies telemàtic del Segrià, que s'ha pogut seguir pel canal de Youtube del Consell Comarcal, ha comptat amb la intervenció del president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), Lluís Soler, i la secretària general, Joan Ortega, que han proposat eines de reactivació econòmica des del municipalisme per fer front a la crisi de la COVID-19.

Així, l'ACM ha explicat que ha reorientat les prioritats del Pla de Mandat 2020-2024 per ajudar més als municipis i que es planteja la creació de nous serveis d’assessorament a través d’oficines tècniques en matèria de gestió territorial, econòmica o contractació pública.

Els ajuntaments del Segrià han rebut assessorament jurídic i tècnic durant aquest 2020 a través de l’ACM amb consultes relatives a la gestió de la pandèmia i s'han fet diverses sessions formatives.

A més, durant l’emergència sanitària, l’ACM ha lliurat gratuïtament als municipis de la comarca 740 mascaretes tèxtils, 2.890 mascaretes quirúrgiques, 7,780 guants i 80 mascaretes FFP2 i ha afavorit la compra agregada de 5.520 mascaretes FFP2 a 7 municipis i al Consell Comarcal del Segrià. El president del Consell comarcal del Segrià, David Masot, ha agraït aquest material i atenció durant la pandèmia.