L'Àrea de Turisme participa en la Universitat d'Estiu de la Rovira i Virgili

Segrià Turisme - Universitat Rovira i Virgili

L'Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Segrià ha participat en el curs "L'administració local i la gestió turística del territori. El paper de les oficines de turisme" de la Universitat d'Estiu de la Universitat Rovira i Virgili. Els objectius de la jornada eren:

- Reflexionar sobre el paper actual de les oficines de turisme (Destination Management Organizations ) en el disseny i desenvolupament de la política turística de qualsevol territori. En aquest cas, Catalunya i el paper de les administracions locals, titulars de més del 90% dels ens de gestió turística del país.

- Mirar de trobar propostes de futur perquè el territori s'impliqui més en la planificació i l'execució de la política turística del país.

- Donar valor a la capacitat professional del col·lectiu que fa tasques vinculades al turisme des de l'administració: informació, promoció, dinamització, creació i gestió de producte, i organització d'esdeveniments.

L'Àrea de Turisme del Consell ha participat en la taula rodona que duia per títol "La gestió turística en l'àmbit local" i en la "És possible la gestió turística del territori a partir del territori? Propostes de futur i perspectives de canvi". Els professionals participants en aquestes taules han estat: Sr. Jordi Casassayas, consultor i professor associat de la Universitat de Girona, Sra. Sara Lladó i González, cap d'Unitat de Turisme de Roses, Sra. Vanesa Mas i López, tècnica de turisme de la Unitat de Gestió Territorial dins l'Oficina Tècnica de Turisme de la Diputació de Barcelona, Sr. Oriol Miralbell, professor i investigador del CETT-UB, autor del llibre "Gestió d'Oficines de Turisme", Sra. Montserrat Rocaginé i Comelles, tècnica de turisme del Consell Comarcal del Segrià i Sr. Carles Sanz i Laborel, gerent del Patronat de Turisme de Tarragona.