"Olis de Terrer", els paquets turístics entorn a l'oli a la comarca del Segrià

Olis de Terrer

El projecte Olis de Terrer neix de la voluntat de fer un pas en pro de la promoció turística a la comarca del Segrià. La iniciativa sorgeix després de l'experiència de 7 anys dels "Camins d'or líquid al Segrià Sec". La ruta de l'oli del Segrià rep cada any al voltant de 4.000 persones i des del Consell Comarcal del Segrià s'ha cregut convenient intentar paquetitzar aquestes experiències entorn a la cultura d'oli amb la voluntat d'arribar al target objectiu: turisme familiar i persones interessades en la valoració de productes autòctons.

El projecte Olis de Terrer compta amb la participació de 3 molins del Segrià: Aresté Teixidó de Seròs, Mas de Vicenta d'Almatret i Simbionatur de Sarroca de Lleida i amb una agència de viatges receptiva especialitzada en gastronomia ubicada a les Terres de Lleida: Olea Soul. Aquests molins proposen experiències basades en la creativitat i en l'story telling al voltant de l'oli d'oliva verge extra. Aquestes propostes queden complementades amb visites guiades, menús de l'oli i allotjament a la comarca. Aquest projecte pilot està recolzat per la diputació de Lleida i per l'Ara Lleida, a més d'un compromís de difusió per part de l'Agència Catalana de Turisme.

Les activitats i calendaris es troben al fullet adjunt. Les experiències que més destaquen són els tallers de fer sabó, els tallers de fer bones les olives, tastets guiats on l'oli d'oliva verge extra n'és el protagonista i un tast lúdic dels pecats originals a través de l'oli.

La voluntat és poder aconseguir que viatgers de les terres de Lleida vegin aquestes experiències com una nova forma d'entendre el que rodeja l'oli i una nova forma de capir la nostra terra: un lloc ple d'iniciatives que ens ajuden a repensar qui som; i, sobretot, intentar arribar al públic objectiu màxim destinatari de la proposta: àrea metropolitana. Els paquets s'inicien el 22 de novembre i finalitzen el 19 de desembre.