Primera trobada de la Taula de Salut Comarcal del Segrià

Aquest dijous ha tingut lloc al Consell Comarcal del Segrià la primera reunió d’aquest any de la Taula de Salut Comarcal, en què una vintena de tècnics i electes responsables de les àrees de Joventut i Salut dels municipis de la comarca han fet balanç del Pla de Salut i Educació Emocional i han establert les línies de treball per a al 2020.

En concret, hi han participat una vintena de regidors i tècnics de Joventut d’ajuntaments, coordinadores pedagògiques dels instituts d’Almacelles, Almenar, Torrefarrera, Alcarràs, Seròs i Alpicat, així com referents del programa Salut i Escola i agents de les àrees bàsiques de Salut.

La vicepresidenta del Consell Comarcal i cap de l’àrea de Joventut, Teresa Malla, ha donat la benvinguda als assistents i els ha agraït la tasca duta a terme amb el jovent. Després, s’ha fet una valoració de les accions que ha impulsat l’ens comarcal en matèria de salut i s’ha portat a terme una dinamització. També s’han donat a conèixer les dues noves Referents d’Ocupació Juvenil.

Cal recordar que el Consell Comarcal del Segrià, mitjançant el Servei Comarcal de Joventut "JoveSegrià", està duent a terme un Pla de Salut i Educació Emocional als instituts de la comarca que consta de diferents accions com tallers, debats, ponències, formacions als equips educatius i espectacles teatrals de caràcter transversal i complementari al currículum escolar. L’objectiu de la iniciativa, que té una durada de quatre mesos, és treballar aspectes de prevenció i de sensibilització que afecten la salut del jovent, així i com la formació contínua del professorat i dels equips educatius. Les principals temàtiques escollides en el marc de la Taula de Salut Comarcal fan referència a l’ús de les xarxes socials (ciberassetjament), educació emocional i convivència en l'entorn dels instituts, creixement personal i habilitats de vida i la prevenció de la violència vinculada a situacions de gènere.

El Pla de Salut Comarcal del Segrià es gestiona des del Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal del Segrià "JoveSegrià" i rep el suport de la Direcció General de Joventut i del Programa Salut i Escola.