Prop de 200.000 euros extraordinaris al Segrià per fer front a l'impacte social derivat de la crisi sanitària, gairebé la meitat per al sensellarisme

El president del Consell Comarcal del Segrià, David Masot, i el vicepresident, Toni Bosch, han acompanyat aquest dijous el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, en una visita al dispositiu d’atenció a temporers situat a la Fira de Lleida, juntament amb l’alcalde de Paeria, Miquel Pueyo.

El conseller ha anunciat que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ampliarà el Contracte Programa amb el Consell Comarcal del Segrià -que estableix i finança els serveis de l'àrea de Serveis Socials- per a la implementació de mesures extraordinàries en relació amb l’impacte social de la pandèmia de la Covid-19 en 190.131 euros.

El principal ajut és de 77.760 euros, destinat al finançament de l'allotjament de fins a 72 temporers i persones en situació de sensellarisme. També es donarà un ajut de 350.000 euros a l'Ajuntament de Lleida per a 229 places.

A banda de l'ajut destinat al sensellarisme, també s'han incrementat els recursos per al Servei d’Atenció Domiciliària al Segrià en 57.719,96 euros, per a projectes de voluntariat en 46.850,00 euros, i per a serveis d’atenció urgent a dones en situació de violència masclista i els seus fills i filles en 7.801,70 euros.

 

Foto: Ajuntament de Lleida