Torres de Segre, tercera parada dels Camins de fruita dolça al Segrià

Camins Fruita Dolça Torres de Segre

Uns tres centenars i mig de persones han participat aquest matí en les activitats programades a Torres de Segre en el si de la 1a edició dels "Camins de fruita dolça al Segrià".

Avui 15 de setembre de 2013 Torres de Segre s’ha convertit en escenari de la 1a edició dels "Camins de fruita dolça al Segrià", un projecte elaborat pel Consell Comarcal del Segrià que pretén donar a conèixer i promocionar la fruita dolça amb la voluntat d'augmentar-ne el consum i apropar la població a municipis del Segrià plens d'atractius turístics per descobrir.

En la parada realitzada a Torres de Segre s'han aplegat tres centenars i mig de persones. Després de què el grup participant es trobés al passeig del Riu, s'ha iniciat una visita guiada pel centre històric fins arribar a la Cooperativa Agrícola de Carrasumada (AVECA). Un cop allí, treballadors i responsables de l'entitat, han explicat la història de la cooperativa des dels seus inicis (1942) fins a l'actualitat. Tot seguit s'han visitat les instal·lacions i s'ha procedit a un tast de fruita dolça banyada en xocolata. En aquest recorregut s'ha comptat amb la presència de socis fundadors.

Després de descobrir el trajecte que realitza la fruita dolça des del camp a la nostra taula, s'ha resseguit la Via Verda del Parc del Riu Segre de Torres. Aquest camí ha desembocat al recent inaugurat Museu de l'Evolució que també ha estat visitat en el marc dels "Camins de fruita dolça al Segrià".

El proper dissabte 21 de setembre (17h) els "Camins de fruita dolça" ens aproparan a Alguaire on en el si de la IX Fira de la Figa podrem acostar-nos a un camp de figues de coll de dama per collir-les i degustar-les.