Descripció

El CAAC Segrià està situat al poble d’Alcanó, a les afores del nucli urbà. La gossera dóna servei a tots els municipis conveniats de la comarca del Segrià: Torre-serona, Torrebesses, Torrefarrera, Torres de Segre, Corbins, La Portella, Aitona, Els Alamús, Albatàrrec, Puigverd de Lleida, Alcanó, Alcarràs, Alcoletge, Alfés, Alfarràs, Alguaire, Almatret, Almenar, Gimenells i Pla de la Font, Vilanova de la Barca, Vilanova de Segrià, Alpicat, La Granja d’Escarp, Rosselló, Artesa de Lleida, Aspa, Llardecans, Benavent de Segrià, Maials, Massalcoreig, Montoliu de Lleida, Sarroca, Seròs, Soses, Sudanell i Sunyer.

Les funcions del CAAC de manera directa són l’acollida de gossos, gats i fures que arriben procedents dels diferents pobles del Segrià, en situació d’abandonament, perduts o procedents de decomissos. Un cop l'animal es realitzen les accions següents:

  • S'avalua el seu estat sanitari i, en el cas de necessitat, es trasllada al veterinari.
  • Es desparasita interna i externament i s’aplica el programa de vacunació en la zona de quarantena.
  • Un cop sanejat, es trasllada a les gàbies o bé a un parc per conviure amb altres gossos, on es treballa amb ell: la corretja, els premis, la crida i la socialització, per tal de facilitar la seva posterior adopció.
  • Es realitza una neteja diària de tots els boxes i parcs, es subministra la ració corresponent d’aliment i les medicacions (cròniques o temporals) necessàries en el cas d'estar malalt.

De manera indirecta també s'incideix en la conscienciació dels següents temes:

  • Obligatorietat de microxipar i censar els animals de companyia mitjançant campanyes i difusions.
  • L’estima als animals condemnant totalment l’abandonament.
  • Potenciar els comportaments responsables pel compliment de la Llei de Protecció dels Animals.

 

 

Amb la col·laboració de:

Diputació de Lleida