25 relats curts es disputen el 7è Premi “Històries Vives del Segrià”, que augmenta la participació any rere any

El jurat està format només per dones, entre elles, Marta Alòs, Núria Serrate i Montse Sanjuan

 

La setena edició del Premi de Relats Curts “Històries Vives del Segrià” del Consell Comarcal del Segrià va tancar el passat  divendres la convocatòria de participació amb 25 textos, cinc més que l'any passat.

Cal destacar que, malgrat que un dels requisits del premi és que les històries expliquin esdeveniments versemblants que hagin passat a la comarca o a algun dels seus municipis, només 8 dels 25 relats han estat presentats per veïns o veïnes del Segrià, en concret, de Sarroca de Lleida, Alfés, Alpicat, Montoliu de Lleida, Alcoletge, La Granja d'Escarp, Sucs i Lleida. La resta provenen de Palma de Mallorca, Sant Carles de la Ràpita, Barcelona, Mataró, Esterri d'Àneu, Molins de Rei, Sabadell, Cunit, Martorell, Porqueres, Santa Margarita de Montbui i Manresa.

L'àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià valora positivament la variada procedència dels textos, així com el fet que cada any augmenti la participació en aquest certamen, que té per objectiu promocionar la comarca i, alhora, fomentar la llengua catalana i la creació narrativa.

Malgrat l'estat d'alarma, el jurat del premi i el Consell Comarcal del Segrià van decidir tirar endavant la convocatòria, ja que durant l'última setmana els relats s'han pogut enviar de forma telemàtica. A partir d'ara, els membres del jurat tenen un mes per llegir i valorar els relats. Aquest any el jurat està format exclusivament per dones relacionades amb el món de la llengua i la literatura catalanes: Marta Alòs, Núria Serrate i Montse Sanjuan. També en forma part la cap d'àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià, Teresa Malla, la guanyadora de l'última edició, Àngels Farrero, i Mercè Coll, tècnica del Consorci per a la Normalització Lingüística.

L’obra guanyadora s’endurà un premi de 650 euros i també hi ha previst un accèssit de 250 euros. Les dues obres premiades formaran part d’una publicació bianual del Consell Comarcal del Segrià que també podrà incloure altres relats que no hagin estat premiats, a més dels guanyadors i finalistes de l'última edició.

Els treballs tenen un sol autor o autora, són obres inèdites en català sobre el Segrià i no poden excedir les 10 pàgines amb el format i la tipografia que es detallen a les bases del premi.