ALBA FARRÉ I JOAN VIZCAYA, ESCOLLITS PUBILLA I HEREU COMARCALS A LA GRAN FESTA DEL PUBILLATGE CELEBRADA A ALGUAIRE

Pubillatge del Segrià 2022 amb les autoritats

Aina Ponte i Anna Tomás van ser elegides com a Primera i Segona Dama d’Honor, respectivament

La diada va incloure les proves dels aspirants, el seguici i l’acte de proclamació, tot plegat amb més de 200 assistents, 68 dels quals membres del pubillatge de Catalunya

L’àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià i l’Ajuntament d’Alguaire van ser a capdavant de l’organització amb la col·laboració de Foment de les Tradicions Catalanes i de l’IEI

Alba Farré, d’Alguaire, i Joan Vizcaya, de Torres de Segre, van ser proclamats respectivament com a Pubilla i Hereu del Segrià, en la gran festa del Pubillatge Comarcal del Segrià, celebrada a Alguaire aquest dissabte sota l’organització de l’àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià i l’Ajuntament de la població, amb la col·laboració de Foment de les Tradicions Catalanes i de l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

Aquesta era la cinquena edició del certamen, que va viure el seu acte culminant amb la proclamació de la Pubilla i l’Hereu, un títol al qual optaven les pubilles i hereus locals. Ara, els nous Pubilla i Hereu comarcals esdevindran els ambaixadors i representants del Segrià arreu del territori català. Aquest era un dels objectius d’aquesta diada, com també el de reivindicar el nom de la comarca dins del món del Pubillatge i donar valor als títols locals de Pubillatge, a la vegada que motivar els municipis que encara no tenen pubillatge a sumar-se a aquesta festa tradicional catalana.

La nova Pubilla del Segrià, Alba Farré, d’Alguaire, va rebre la banda de Marina Casas, d’Alguaire, que era la Pubilla sortint, mentre que al nou Hereu, Joan Vizcaya, de Torres de Segre, li va imposar la banda l’Hereu sortint, Marc Torrelles, també de Torres de Segre. Pel que fa a la Primera Dama d’Honor, va ser distingida Aina Ponte, de Raimat, que va rebre la banda d’Itziar Abad, de Rosselló, mentre que com a Segona Dama d’Honor va ser escollida Anna Tomás, d’Almacelles, que va rebre la banda de Winona Olivera, de Torres de Segre.

Aquesta festa final va comptar amb més de 200 assistents, 68 dels quals membres del pubillatge de Catalunya, amb representants de les comarques de Lleida (Alguaire, Almacelles, Alpicat, Rosselló, Solsona i Torres de Segre), però també provinents de tot Catalunya (Arenys de Mar, Balsareny, Canet de Mar, Gironella, Òdena, Olot, Ripoll, Puig-reig, Sant Vicenç de Castellet, Breda, Cambrils) i del Principat d’Andorra. Pel que fa a les autoritats, hi van assistir David Masot, president del Consell Comarcal del Segrià; Teresa Malla, cap de l’àrea de Cultura del Consell; Antoni Perea, alcalde d’Alguaire; i Arnau Akhtar, president de Foment de les Tradicions Catalanes, a més de membres de diferents corporacions municipals i de Foment de les Tradicions Catalanes.

La diada va començar amb la trobada i benvinguda als candidats i candidates a la Casa Sociocultural de l’Espai Josep Lladonosa, que també va acollir les proves dels aspirants, consistents en un qüestionari escrit sobre cultura general i una entrevista oral per part del jurat en la qual la comarca del Segrià tenia un paper important.

Més tard, es va donar la benvinguda al pubillatge dels municipis del Segrià i a les autoritats, per a continuació iniciar el seguici de Pubilles i Hereus, acompanyats dels Grallers d’Alfarràs, fins a la plaça de la Sardana, on es va fer la recepció de tot el Pubillatge i l’acte de proclamació, durant el qual la Coral Ginestell d’Alguaire va interpretar diferents peces musicals. L’acte va acabar amb el lliurament de diferents obsequis i detalls, i amb la interpretació del Cant dels Segadors. En acabar, tot el Pubillatge es va traslladar a l’Espai Jove ‘Lo Trull’ per fer l’acte informal on el pubillatge sortint va oferir un vídeo de comiat.

Cal remarcar que el jurat per aquesta cinquena edició del pubillatge del Segrià va estar format per una representant de l’Ajuntament d’Alguaire, la regidora de Cultura, Elvira Larrégula; una representant del Consell Comarcal, Gemma Massana, consellera de la Comissió de Cultura; Nade Piqueras, segona Dama d’Honor del Segrià 2017; Pau Torrelles, segon Cabaler del Segrià 2017; i Arnau Akhtar, president de Foment de les Tradicions Catalanes.