Almacelles omple de gom a gom l'església al concert de Segrià Corals

Carme Valls dirigint els tres cors i el públic

Tres corals van fer el ple ahir diumenge a la tarda al concert que va tenir lloc a l’església parroquial de la Mare de Déu de la Mercè d’Almacelles. Hi van assistir unes 200 persones de diversos pobles de la comarca.  

Amb un total de més de 50 cantaires, les tres formacions que van actuar eren el Petit Cor Cantàtor, de Torrefarrera; la Coral Montserratina, de Raimat; i la Coral Estels, de l’Associació Cultural de Dones d’Almacelles.

Entre les peces que van oferir, el públic va poder escoltar “Dancing Queen” d’ABBA, “Ciutat de parella” de Deseado Mercadal i “Viva la vida” de Coldplay.

L’espectacle va comptar amb la presència de M. Carme Valls, a qui es dedica el cicle Segrià Corals d’enguany per la seva notable contribució a la promoció de la música i el cant coral. Valls va engrescar els assistents a participar seguint el mètode Kodaly, utilitzant de forma lúdica la veu i els signes de les mans, després de subratllar la importància d’ensenyar música als infants com a “part de la riquesa d’una societat”.

Cultivar el cant coral

Àlvaro Boqué, cap de l’àrea de Joventut, Cultura i Esports del Consell Comarcal del Segrià, va agraïr la preparació de les tres formacions corals, mentre que Joan Bosch, alcalde d’Almacelles, va mostrar l’interès de les poblacions de la comarca a cultivar el cant coral, “fruit de l’esforç i la constància de molts assajos. Avui -digué- és com un partit de futbol que ha tingut molts dies d’entrenament i aquesta tarda en veiem el resultat.”

El cicle està organitzat per l’àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià amb el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), el departament de Cultura de la Generalitat i els municipis adherits al Segrià Corals.

El proper concert del cicle serà el 22 de setembre, tot començant la tardor, a Torres de Segre, a l’església parroquial de la Mare de Déu de l’Assumpció, amb la participació de formacions corals d’Alcarràs, Artesa de Lleida i del mateix Torres de Segre.