CONVOCADA LA SEGONA EDICIÓ DEL PREMI D’IL·LUSTRACIÓ DEL SEGRIÀ, QUE GIRARÀ AL VOLTANT D’UN MONÒLEG DE LA DRAMATURGA NÚRIA CASADO

Cartell de la segona edició del Premi d'il·lustració del Segrià

A la categoria absoluta hi haurà un primer premi de 500€ i un segon de 400€, mentre que a la jove s’ha establert un únic premi de 300€

Carles Porta, Lily Brick i Matias Tolsà i formen part del jurat d’un guardó que també donarà peu a una exposició itinerant

El Consell Comarcal del Segrià ha convocat la segona edició del Premi d'il·lustració del Segrià. La convocatòria arriba després d'una primera edició força exitosa i amb l’objectiu de posar en valor la il·lustració en les seves diferents àrees d'aplicació i descobrir nous talents en un art amb poca visibilitat al nostre territori.

El premi vincula la seva temàtica a un text. Així, en la primera edició va ser un poema d'Eduard Batlle, i per aquesta segona entrega girarà al voltant del monòleg final d’El Projecte Dànau’, de la dramaturga lleidatana Núria Casado Gual. Pel que fa als premis, a la categoria absoluta (a partir de 25 anys) s’ha fixat un primer premi dotat amb 500€ i un segon premi de 400€, mentre que a la categoria jove (de 16 a 24 anys) s’ha establert un únic premi de 300€.

Les il·lustracions  que es presentin hauran de ser inèdites i de qualsevol estil o tècnica sempre que siguin reproduïbles. Cada persona podrà presentar entre una i dos  il·lustracions per categoria, i totes les il·lustracions, tan si són d’una tècnica tradicional com digital, hauran de presentar-se sobre suport de cartró blanc de 30x40 cm. La mida de les il·lustracions és lliure.

El jurat està composat per persones referents en el món de la il·lustració: l’artista visual i il·lustrador Carles Porta, la muralista Lily Brick i l’il·lustrador Matias Tolsà, a més de la cap d’àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià, Teresa Malla, exercint com a secretària Míriam Arnaz, tècnica de Cultura del Consell.

La valoració del jurat es farà en funció al compliment de les bases del certamen; l’adequació a la temàtica del premi; l’originalitat i creativitat de l’obra; els recursos tècnics emprats (composició, traç, color...); la qualitat artística de l’obra i el criteri personal de cada membre del jurat. La publicació del nom dels guanyadors tindrà lloc durant els dies següents  i s’anunciarà degudament al web de l’entitat: www.segria.cat

A més, les obres guanyadores i una selecció de la resta de participants formaran part d'una exposició itinerant que voltarà per diferents municipis de la comarca al llarg del 2022, i també es farà l'edició d’un punt de llibre amb les imatges guanyadores.

L’objecte del II Premi d’Il·lustració del Segrià és distingir i donar a conèixer la il·lustració en totes les seves àrees d’aplicació; fomentar els valors de la il·lustració com a mitjà expressiu i eina de comunicació; donar visibilitat als autors i autores de la il·lustració gràfica de les Terres de Ponent; i descobrir nous talents en l’art de la il·lustració entre el col·lectiu juvenil.

Podeu consultar les bases a https://www.segria.cat/arees/cultura/premis/ii-premi-dillustracio-del-segria.