David Masot assisteix al lliurament de diplomes de la Fira FER

David Masot, la paera en cap de Balaguer i el president del Consell Comarcal de La Noguera, atorgant alguns dels diplomes FER avui

El president del Consell Comarcal del Segrià, David Masot, ha visitat aquest matí la Fira FER (Futurs Emprenedors Rurals), que s’ha celebrat al Pavelló del Molí del Esquerrà a Balaguer. Hi han participat 27 grups escolars de 7 municipis, pertanyents a La Noguera, Segrià Nord i Pla d'Urgell.

Els municipis que han participat aquest any a la fira FER són Gimenells, Els Alamús, Vallfogona de Balaguer, Miralcamp, Salàs de Pallars, Balaguer i Bellcaire.

Des de “pastilles d'idiomes” a llibretes de paper reciclat elaborat pels escolars, passant per una font d'aigua de pluja o una pàgina web que dóna a conéixer el poble als visitants amb un QR que enllaça amb una web on es poden veure petits vídeos protagonitzats pels més petits... “Tot és possible amb l'enginy dels nens i nenes de 5è i 6è de Primària i, sens dubte, amb la dedicació dels educadors”, ha manifestat David Masot.

La Fira FER 2023-2024 ha estat organitzada pel Leader Consorci GAL Noguera/Segrià Nord.

Cada grup ha exposat el seu projecte de manera informal durant el matí i ha rebut un dels diplomes, lliurats pel president del Consell Comarcal de La Noguera, Miquel Plensa; la vicepresidenta Maricel Segú; David Masot; Lorena Gonzàlez, paera en cap de Balaguer; i Toni Bosch, alcalde de Els Alamús, entre autoritats.

Altres projectes presentats pels alumnes a la fira FER d’aquest curs 2023-2024 són, per exemple, el cine del futur al seu poble (on ara no n'hi ha); un recol·lector d'aigua de pluja per fer funcionar les del seu poble (que ara pateixen la sequera); una casa rural o un restaurant de cuina catalana... També una biblioteca al carrer que permet intercanvi de llibres; una cullera que que canvia el gust dels aliments i fa que un plat de bròquil tingui gust de macarrons; una màquina que llaura, sembra i rega la terra tota sola; i una televisió que funciona sense comandament...