EL CICLE ESCENARIS SINGULARS APLEGA 140 PERSONES EN EL SEU INICI, UN CONCERT DE BERTA PUIGDEMASA I MANUEL CRUZ CELEBRAT A L’ESGLÉSIA DE LA NATIVITAT DE MARIA DE MONTOLIU DE LLEIDA

Una imatge del concert de Montoliu de Lleida

La següent cita està programada pel 13 d’agost al conjunt de la Vileta d’Artesa de Lleida, on el públic podrà gaudir de l’actuació d’Heura Gaya, Ivó Jordà i Marçal Ramon.

 

La tercera edició del cicle Escenaris Singulars del Consell Comarcal del Segrià es va posar en marxa a l’església parroquial de la Nativitat de Maria de Montoliu de Lleida.

En aquest espai singular, unes 140 persones van poder gaudir del concert ‘Les veus ancestres’ que van oferir l’arpista Berta Puigdemasa i el percussionista Manuel Cruz, un viatge harmònic en el que, mitjançant les sonoritats de l’arpa, el handpan i la veu, van facilitar la connexió amb les arrels, oferint als presents una ressonància en tribut als ancestres gràcies als quals avui som en aquest punt del camí.

Cal destacar que el concert va tenir com a escenari una església declarada Bé Cultural d’Interès Local l’any 2003, un edifici d’estil predominantment neoclàssic amb un campanar insòlit per la seva forma cilíndrica, i que els presents van poder gaudir d’un tast de fruita de temporada de la Cooperativa de Montoliu de Lleida.

El següent concert del cicle està programat pel 13 d’agost al conjunt de la Vileta d’Artesa de Lleida, on el públic podrà gaudir de l’actuació d’Heura Gaya, Ivó Jordà i Marçal Ramon.

El cicle Escenaris Singulars compta en la seva tercera edició amb vuit actuacions musicals en diferents espais patrimonials de la comarca, dos propostes més que en l’anterior edició. Els concerts es desenvoluparan posant en valor el patrimoni arquitectònic catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local juntament amb les arts escèniques d’artistes del territori, amb música de diversos estils. Aquest any, un cop més, a la proposta cultural s’hi afegeix la gastronomia com a forma d’expressió i identitat del territori. Així, després de cada actuació, els ajuntaments ofereixen un tast d’algun producte gastronòmic local o de quilòmetre zero per als assistents.

El projecte Escenaris Singulars s’emmarca en el compromís del Consell Comarcal del Segrià per desenvolupar accions culturals que contribueixin a preservar i promoure el patrimoni i la diversitat cultural de la comarca, amb l’objectiu d’oferir suport a les administracions locals i als agents culturals del Segrià en les seves polítiques culturals i de desenvolupament territorial.

És per aquest motiu que el cicle fusiona els espais patrimonials del Segrià, dotats de llegat arquitectònic i històric, amb arts escèniques i gastronomia local, mitjançant accions culturals que posin en valor els bens culturals d’interès local o nacional, artistes vinculats al territori i productes alimentaris de proximitat.

El cicle està organitzat per l’àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià, amb la col·laboració del Servei Comarcal de Joventut “JoveSegrià” i dels ajuntaments participants, i compta amb el suport de la Diputació de Lleida mitjançant l’Institut d’Estudis Ilerdencs.