EL CONSELL COMARCAL DEL SEGRIÀ CELEBRA EL DIA DE LA INTERCULTURALITAT AMB UN SCAPE ROOM I ALTRES ACTIVITATS DE SENSIBILITZACIÓ A L’INSTITUT D’ALMACELLES

L'equip tècnic ha creat un scape room sota el nom 'Trencant la islamofóbia'

Les Referents d'Emancipació i Inclusió juvenil del Segrià també han col·laborat amb el centre en la creació d’un comitè que vetlla pel respecte a totes les cultures.

 

El programa Segrià Dinàmic del Consell Comarcal del Segrià i les tècniques referents d’Emancipació i Inclusió juvenil han posat en marxa a l’Institut Canigó d’Almacelles diverses iniciatives al voltant del Dia de la Interculturalitat, que se celebra cada 21 de maig.

Entre les activitats destaca la creació d’un scape room creat pel mateix equip tècnic sota el nom de ‘Trencant la islamofòbia’. L’activitat ha consistit en la resolució de diversos enigmes i qüestionaris amb l’objectiu de detectar conductes poc respectuoses amb la diversitat cultural però que sovint estan normalitzades, a més de sensibilitzar i convidar a la reflexió.

L’equip del Consell Comarcal també ha assessorat i acompanyat l’alumnat de l’institut durant les darreres setmanes per crear un Comitè per la diversitat, encarregat de vetllar pel respecte a la diversitat cultural al centre, i alhora ser un espai d’empoderament on poder denunciar comentaris o pràctiques discriminatòries de forma anònima.

Recentment, els nois i noies de l’institut també han pogut veure el monòleg teatralitzat ‘El sueño es vida’, obra protagonitzada per l’actor i youtuber senegalès Thimbo Samb sobre les dificultats que va viure quan era adolescent durant el seu viatge migratori des del seu país d’origen. Aquesta activitat ha estat subvencionada per l’entitat Garrigues Cooperació.