EL CONSELL COMARCAL DEL SEGRIÀ DIFONDRÀ ENTRE AJUNTAMENTS, SAIs DEL TERRITORI I ENTITATS UN DÍPTIC INFORMATIU SOBRE LA NOVA LLEI TRANS

La bandera arc iris oneja a la seu del Consell Comarcal

L’acció s’emmarca dins el Dia Internacional contra la LGBTI-fòbia, que se celebra avui i al qual un any més s’ha adherit el Consell.

 

El Consell Comarcal del Segrià difondrà entre ajuntaments, SAIs del territori i entitats un díptic amb informació sobre la nova llei trans. La iniciativa s’emmarca dins el Dia Internacional contra la LGBTI-fòbia, que se celebra aquest dimecres i al qual, un any més, el Consell Comarcal del Segrià s’ha adherit.

Així, a més de penjar la bandera arc iris a la seu del Consell, una acció que ja és habitual en aquesta data, aquest any s’ha posat en marxa una iniciativa nova consistent en el repartiment, durant les properes setmanes, d’uns díptics informatius que està elaborant l'equip del SAI (Servei d'Atenció Integral del Segrià). Els díptics, que es faran arribar a ajuntaments, SAIs del territori i entitats, contenen informació sobre la nova llei trans, posant especial atenció al procediment per fer el canvi de nom i de sexe al DNI, ja que és el que més dubtes genera o el que té més demanda al SAI.

Cal recordar que la nova llei trans (Llei 4/2023, del 28 de febrer, per a la igualtat real i efectiva de les persones trans i per a la garantia dels drets de les persones LGTBI) implanta un seguit de mesures en aquest sentit, mesures que afecten àmbits com ara la salut, l’educació, la cultura, l’oci, l’esport, els mitjans de comunicació social i internet, la família, la infància, la joventut, l’acció exterior i la protecció internacional. Pel que fa al canvi de nom i de sexe al registre civil, la nova llei fa desaparéixer la condició de presentar informes mèdics o psicològics que acreditin disfòria de gènere, ni tampoc estar en un procés d'hormonació i/o haver-se sotmès a operacions per modificar l'aparença.

Podeu consultar el díptic informatiu al document adjunt.

També podeu consultar el Manifest del Dia Internacional contra la LGBTI-fòbia en aquest ENLLAÇ.