El Consell Comarcal del Segrià distribueix a les escoles 4 llibres sobre inclusió per celebrar Sant Jordi

Llibres que es donen a les escoles

El Consell Comarcal del Segrià distribueix 4 títols a les escoles per celebrar la Diada de Sant Jordi i el Dia Internacional del Llibre.

Els libres es fan arribar a les aules d’infants entre 5 i 8 anys a través del SAI (Servei d’Atenció Integral LGTBI+), SIAD (Servei d’Informació i Atenció a les Dones), Segrià Dinàmic i JoveSegrià (de l’àrea de Joventut).

Els títols dels contes d’aquest any 2024 són: “L'autobús de la Rosa”, “Podries”, “El món és casa meva” i “Interespecialis”. A les escoles se’ls facilita una guia didàctica amb propostes per treballar cada conte.

Segons Joan Carles Miró, vicepresident i cap de l’àrea de Serveis Socials, “aquests llibres serviran per educar en valors relacionats amb la inclusió, com és ara la no discriminació, l’empatia i el respecte a la llibertat de les persones.”

La història de Rosa Parks

Un dels llibres distribuits aquest Sant Jordi, “L’autobús de la Rosa”, fa referència a Rosa Parks, la dona que el 1955 es va negar a sotmetre’s a la llei que l’obligava a cedir el seu seient a una persona de raça blanca.

Per Àlvaro Boqué, cap de l’àrea de Joventut, Cultura i Esports del Consell Comarcal del Segrià, “des del Consell Comarcal del Segrià volem aportar valor a la lectura educativa especialment en els dies propers a la Diada de Sant Jordi. Els infants son el futur i aquests llibres els aportaran eines per viure en una societat democràtica sensible a totes les persones.”