El Consell Comarcal del Segrià impulsa la primera Jornada Networking Odisseu a l’Escola Agrària d’Alfarràs

La inauguració anirà a càrrec de la Hble. Consellera d’Agricultura

 

El Consell Comarcal del Segrià, per mitjà de les àrees de Promoció Econòmica i Joventut i amb el suport de la Direcció General de Joventut i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, impulsen la primera Jornada Networking Odisseu “Aposta per tu”. La jornada formativa, que acostarà els estudiants a diverses iniciatives empresarials vinculades al sector agrícola, es durà a terme el proper 8 d’octubre de forma presencial a les instal·lacions de l’Escola Agrària d’Alfarràs, però també es podrà seguir en streaming a través del canal Youtube del Consell Comarcal del Segrià.

El projecte Odisseu vol promoure i facilitar el retorn del talent jove cap al medi rural, donant a conèixer als i les joves les oportunitats que hi ha als entorns rurals per a desenvolupar-hi el seu projecte professional. És per aquest motiu, en el cas de la comarca del Segrià, que aquesta jornada versarà en base a tres eixos de treball: l’arrelament jove, el vincle amb el territori i les seves possibilitats d’ocupació.

L'objectiu principal d'aquest projecte és fomentar el retorn i la inserció laboral de joves al medi rural, fomentant l'emprenedoria, millorant l'ocupabilitat, evitant el despoblament rural i millorant les oportunitats laborals del medi rural.

L’acció formativa comptarà amb diverses taules d’experiències de productors locals, xerrades-presentació, tallers, dinamitzacions i ponències amb la finalitat de detectar necessitats i extreure futures línies de treball.

L’acte inaugural tindrà lloc a les 9.30 h i comptarà amb la presència de la honorable Sra. Teresa Jordà i Roura, consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació del Govern de la Generalitat de Catalunya i representants de la Direcció General de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.