El Consell Comarcal del Segrià impulsa una campanya per donar a conèixer el sistema de recollida porta a porta entre els temporers

Xarrada informativa entre els treballadors i els pagesos

Organitza xarrades informatives entre els treballadors i els pagesos als municipis on hi ha una major presència de personal que treballen a la fruita.

El Consell Comarcal del Segrià està duent a terme una campanya informativa als municipis per donar a conèixer el sistema de recollida porta a porta entre els temporers/es que participen en la campanya de la fruita.

La campanya té una durada de cinc mesos i consisteix en la dedicació d'un educador a jornada completa a fer actuacions de sensibilització als municipis per donar a conèixer el model de recollida porta a porta entre els temporers/es. S'ofereix a tots els municipis en què s’ha implantat el sistema de recollida porta a porta i s'actua principalment en aquells que presenten una major quantitat de temporers, com són els del Baix Segrià i altres del nord de la comarca, com ara Corbins, Els Alamús, Puigverd i Artesa de Lleida, on també hi ha una elevada producció fructícola.

Entre les actuacions que es programen, hi ha diferents xarrades que van adreçades directament als temporers i que s’efectuen en espais habilitats pels ajuntaments o en albergs, i xarrades també als pagesos que ofereixen allotjament als temporers. També es fan visites a cases habitades per temporers segons indicacions dels ajuntaments.