El Consell Comarcal del Segrià obre una Oficina de Pobresa Energètica per donar resposta a la gran quantitat de sol·licituds

L'Àrea de Serveis Socials ha contractat dues persones i s'ha obert una línia telefònica

L’Àrea de Serveis Socials ha contractat dues persones i s’ha obert una línia telefònica per tal d’atendre millor a les persones en situació de risc d’exclusió residencial per talls de subministrament d’electricitat, gas i aigua potable.

El Consell Comarcal del Segrià ha obert una Oficina de Pobresa Energètica per millorar l’atenció als veïns i veïnes de la comarca en situació de vulnerabilitat per tal de donar resposta a l’allau de sol·licituds d’aquest servei.

En concret, l’àrea de Serveis Socials ha contractat una treballadora social i una administrativa que s’encarregaran d’atendre les persones en situació de risc d’exclusió residencial davant dels talls de subministrament d'electricitat, gas i aigua potable per manca de pagament. Cal especificar que, el dret a tenir subministraments energètics està protegit amb la Llei 24/2015, coneguda com la Llei de Pobresa Energètica.

Amb aquest reforç de personal i centralització del servei es pretén, d’una banda, fer més àgil i eficient l’atenció a les persones usuàries i, de l’altra, alliberar d’aquesta tasca a la resta de treballadores socials del Consell. En el que portem d’any, s’han rebut més de 1.800 sol·licituds i es preveu que superin les 3.000 al llarg del 2021.

Per tal de facilitar l’accés a aquest servei, l’Oficina estarà oberta de dilluns a divendres i combinarà l’atenció al públic a la seu del Consell Comarcal amb les visites als municipis amb cita prèvia. S’hi pot contactar mitjançant el correu vulnerable@segria.cat o al telèfon 973980230.

L’any 2019 l’àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal del Segrià va rebre 2.982 sol·licituds d’ajuts. L’any 2020 es van registrar 1.877 sol·licituds i es van protegir 352 nuclis de convivència, malgrat que durant l’estat d’alarma van quedar prohibits els talls en els subministraments d’energia, motiu pel qual va disminuir la demanda de protecció.