EL CONSELL COMARCAL DEL SEGRIÀ ORGANITZA LES I JORNADES ANTIRACISTES 'SOM SEGRIÀ' DEL 15 AL 19 DE NOVEMBRE EN CINC MUNICIPIS

Cartell de les Jornades Antiracistes

El Consell Comarcal del Segrià ha organitzat les primeres Jornades Antiracistes 'Som Segrià', que es desenvoluparan en cinc dies en cinc municipis diferents del 15 al 19 d’aquest mes de novembre.

Impulsades pel Programa de dinamització cívica per l'emancipació juvenil "Segrià Dinàmic" del Consell Comarcal, les jornades se celebren al voltant del Dia Internacional de la Tolerància que es commemora el 16 de novembre, dins el projecte "Al Segrià, iguals".

Les jornades es posaran en marxa dilluns vinent, dia 15, a les 18.00 hores al Casal d’Alpicat amb una sessió titulada ‘Feminisme decolonial i afrofeminisme’ que oferirà, d’una banda, la presentació del projecte ‘Bordando en línea’, impulsat per dones activistes des del feminisme decolonial, i de l’altra, la xerrada ‘Com combatre el privilegi blanc des d’una postura antiracista, crítica i deconstructiva’, a càrrec de Danaya Cata, del mitjà digital ‘Afroféminas’.

Dimarts 16 les jornades viatjaran a l’Ajuntament de Rosselló, on a partir de les 18.00 hores es farà la sessió ‘Joventut travessada pel racisme i la xenofòbia’, que inclourà la presentació del llibre ‘Qué hace un negro como tú en un sitio como este’, amb l’autor Moha Gerehou, i la taula rodona ‘Ser jove al Segrià’.

Dimecres 17 serà el torn per al Centre Cultural Lo Casino d’Alcarràs, amb la jornada ‘Migracions forçades’ (18.00 hores). Es aquest cas es farà la presentació de l’exposició ‘Nòmades’, amb la Coordinadora d’ONGD de Lleida, i la sessió de teatre social amb l’Aula Municipal de Teatre de Lleida.

‘Joves Migrats Sols i Islamofòbia’ serà l’eix de la quarta jornada, el dijous 18 al Casal d’Almacelles, on a les 18.30 hores es podrà gaudir de la ponència ‘L’entrada al sistema educatiu dels menors estrangers no acompanyats de Lleida. La llengua com a eina d’integració’, a càrrec d’Ahmed El Marrakchi, president de l’Associació Unim Cultures, i de la xerrada ‘Prevenció de la islamofòbia’, amb l’Associació Marroquina per la Integració de les Persones Migrades.

Les jornades acabaran el divendres 19 a partir de les 20.00 hores al Poliesportiu d’Alcoletge amb la festa de cloenda ‘Antiracistfest’, que inclourà la PoetrySlam Antiracista (amb PoetrySlam Lleida i Olza Olzeta com a artista convidada), la presentació de ‘Bacata’, el nou disc de Jan Villalba (Beca Km0 Casa de la Música Terres de Lleida) i un concert de Lasta Sanco. Les inscripcions per participar a la Poetry Slam estan obertes fins el 12 de novembre a segriadinamic@segria.cat.

La iniciativa compta amb la col·laboració de "Jovesegrià" i el Punt de Voluntariat del Segrià, el Departament de Drets Socials, els cinc ajuntaments participants (Alpicat, Rosselló, Alcarràs, Almacelles i Alcoletge) i Cases de la Música.