El Consell Comarcal del Segrià organitza una exposició i diverses activitats en motiu del Dia per a l’Eliminació de la violència envers les dones

Un any més el Consell Comarcal del Segrià se suma a la commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les dones, el 25 de novembre, amb un programa adaptat a les mesures de prevenció per Covid. El programa, organitzat pel Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), porta per títol “És l’hora de ser valenta, creu en tu” i inclou diversos actes fins al 16 de desembre.

Des d’ahir i durant total la setmana, el vestíbul del Consell acull l’exposició “Lliures i sense por”, cedida per l’Institut Català de les Dones. La mostra ajuda a detectar i a reconèixer situacions quotidianes en què es produeixen violències sexuals.

Dimecres 25 el Consell participarà en l’acte institucional unitari, que aquest any serà telemàtic. Durant l’acte es llegirà un manifest i es mostrarà un vídeo sobre l’elaboració d’un mural reivindicatiu.

El mateix dia 25 a les set de la tarda s’ha organitzat la xerrada online “Empoderament femení: la persona emocionalment intel·ligent” conjuntament amb l’Associació de Dones Pou de Gel de Puigverd de Lleida.

El dia 16 de desembre es clouran els actes amb el monòleg “No solo duelen los golpes”, a càrrec de Pamela Palenciano, a la sala social de l’Ajuntament de Torrefarrera, dirigida especialment als alumnes de l’institut d’educació secundària Joan Solà.

D’altra banda, durant tota la setmana es farà una crida a les xarxes socials adreçada a les dones en situació de violència masclista animant-les a denunciar els fets i a demanar ajudar al SIAD.

A més, el Consell Comarcal s’adhereix a la campanya “Ni agressor ni còmplice” promoguda per l’ICD i en difondrà el material corresponent.