El Consell Comarcal del Segrià presenta la 4a edició del cicle Escenaris Singulars

Rètol del cicle Escenaris Singulars

Soses, Torrebesses, Benavent de Segrià, Torres de Segre, Torre-Serona, Artesa de Lleida, Alguaire i Aitona són els vuit municipis que enguany formen part del cicle Escenaris Singulars, que organitza l’àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià.

Escenaris singulars fa el tret de sortida diumenge dia 14 de juliol a Soses, amb l’actuació de Jessica Abu a l’església de Sant Llorenç (20.00h). El dia 27, hi haurà concert a l’església inacabada de Torrebesses, en aquest cas amb Bru (20.00h).

Al mes d’agost, la proposta d’Escenaris Singulars -que permet conèixer indrets arquitectònics especials de la comarca i alhora gaudir de música i altres disciplines artístiques i d’un tast gastronòmic- recalarà a Els Trullets de Benavent de Segrià el 10 d’agost, amb l’actuació d’Olga Zoet (20.00h), i a l’ermita de Carrassumada, de Torres de Segre, on hi haurà actuació de Cad Dansa (19.00h).

Els quatre diumenges de setembre el cicle tindrà lloc al Calvari de Torre-Serona, el dia 7 a les 20.00h amb EnCantades; el dia 14 de setembre a l’ermita de Sant Ramon, d’Artesa de Lleida, amb Iolanda Dolcet i el quartet Prysma (19.00h); el dia 21 a l’ermita de la Mare de Déu del Merli a les 19.00h amb l’actuació de l’Abril Pinyol; i el 28 de setembre, a l’ermita de Sant Joan de Carratalà, amb la intervenció d’Oksana Shymanska (18.30h).

El cicle, en paraules del cap de l’àrea de Joventut, Cultura i Esports del Consell, Àlvaro Boqué, “vol que l’oferta lúdica de l’estiu enriqueixi culturalment el públic amb propostes especials, que en la majoria de casos fomenten la promoció d’artistes del Segrià tot visitant un espai del nostre patrimoni arquitectònic, ja que es tracta de llocs que són Bé Cultural d’Interès Local (BCIL)”.

Tast gastronòmic 

Cada ajuntament de les poblacions on hi ha espectacle de les diferents disciplines, ofereix un tast gastronòmic en acabar l’acte. També en aquest aspecte es fomenta la descoberta i el gaudi de productes locals. La fruita de temporada serà a Soses, Benavent de Segrià i Torres de Segre, així com les orelletes en el cas d’Artesa de Lleida; un tast d’oli i fruita seca a Torrebesses; un tastet de vedella “Cal Massot”, productor local de vedella de qualitat Km0; figues a Alguaire o macedònia de fruita de temporada i torradetes amb melmelada a Aitona.

Tots els espectacles del cicle Escenaris singulars són gratuïts. La seva organització per part de l’àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià ha rebut el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, la Diputació de Lleida i Jove Segrià (del mateix Consell Comarcal).