EL CONSELL COMARCAL DEL SEGRIÀ S’ADHEREIX AL DIA INTERNACIONAL PER A L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES AMB UN SEGUIT D’ACTIVITATS AL LLARG DELS MESOS DE NOVEMBRE I DESEMBRE

Cartell Genèric per al 25 de novembre, dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones

L’acte institucional del dia 25 a Lleida serà l’esdeveniment central d’una programació que inclou un monòleg, una exposició itinerant, un taller i un cinefòrum

Els actes els organitza el SIAD Segrià (Servei d'Informació i Atenció a les Dones), en col·laboració amb el programa de Dinamització cívica 'Segrià Dinàmic', el projecte ‘Al Segrià iguals', l'ICD i el Pacto de Estado

El Consell Comarcal del Segrià ve organitzant, al llarg del darrer mes i fins al desembre, un seguit d’activitats al voltant del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, que se celebra el dijous 25 de novembre, i que tindran el seu esdeveniment central precisament en l’acte institucional conjunt que tindrà lloc en aquesta data.

Així, les activitats es van iniciar el passat 5 de novembre a la Sala Polivalent d’Almacelles amb el monòleg ‘No solo duelen los golpes’, adreçat a l’alumnat de l’Institut Canigó de la localitat i que buscar sensibilitzar envers la lluita contra la violència de gènere i les relacions abusives, així com reflexionar sobre l’imaginari social i els estereotips.

Una altra de les propostes és l’exposició itinerant ‘Lliures i sense por’, que durant tot el mes de novembre viatja per l’Institut Canigó d’Almacelles, l’Institut Joan Solà de Torrefarrera, l’Ajuntament de Rosselló –on es troba actualment– i l'Ajuntament d’Alcoletge, on s’instal·larà la setmana vinent, del 22 al 29 de novembre.

Pel que fa a l’acte institucional central del dia 25, tindrà caràcter conjunt i se celebrarà a la plaça del Pati de les Comèdies de Lleida a les 12 del migdia, i consistirà en la lectura del manifest institucional a càrrec de la companyia Festuc. A més, aquest dia per primer cop el Consell Comarcal del Segrià penjarà una pancarta lila a la seva façana per mostrar el rebuig a la violència masclista.

Per al 15 de desembre quedaran dos actes més que s’emmarquen dins les activitats que organitza el Consell pel Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, en tots dos casos a càrrec de l’Associació Lika i a les instal·lacions de Sant Joan de Déu a Almacelles. El primer serà el taller ‘Prevenció de relacions abusives’, i va adreçat a l’alumnat amb l’objectiu d’identificar les actituds i els comportaments masclistes, per tal que els joves canalitzin la seva capacitar crítica cap a accions que promoguin el canvi individual i col·lectiu. L’altre acte serà el cinefòrum ‘Curtmetratges de prevenció de violències masclistes’, en què es buscarà identificar diferents tipus i formes de violència masclista per treballar la prevenció de les relacions abusives utilitzar el recurs audiovisual per plantejar situacions que no s’han de tolerar.

La programació està organitzada per SIAD Segrià (Servei d'Informació i Atenció a les Dones), en col·laboració amb el programa de Dinamització cívica 'Segrià Dinàmic', el projecte ‘Al Segrià iguals, l'Institut Català de les Dones i el Pacto de Estado.