El Consell Comarcal del Segrià se suma a “Territori de Valor” per difondre els atractius turístics de la comarca

Il·lustració de l'edició de la Noguera

El projecte, ja consolidat a la Noguera, amplia el seu territori amb sis municipis del Segrià nord.

“Territori de Valor” és un projecte coordinat pel Consorci GAL Noguera Segrià Nord per difondre els atractius turístics del territori a través de materials dirigits a infants. Aquesta anualitat 2022 s’amplia el projecte per tal d’abraçar tot l’àmbit territorial del Consorci.

Durant el mes de febrer i març s’han realitzat reunions en línia per tal d’explicar el projecte als municipis d’Alfarràs, Alguaire, Almenar, Corbins, la Portella i Vilanova de la Barca, i també, la planificació dels pròxims mesos per a la creació dels materials de cada atractiu turístic escollit per cada municipi.

Els materials a crear es divideixen principalment en una il·lustració i un relat que en conjunt reflecteixen l’essència de l’atractiu turístic amb la finalitat que els infants tinguin la curiositat de visitar el lloc quan els materials arribin a les seves mans. Un cop realitzats els materials es reparteixen a empreses turístiques i entitats del territori que s’adrecin al públic familiar des d’allotjaments, restaurants, càmpings... fins a entitats del municipi o botigues. D’aquesta manera es dota a aquestes empreses de recursos per a fidelitzar el públic familiar alhora que es promociona el territori.

“Territori de Valor” és un projecte estratègic amb la finalitat de posar en valor els recursos naturals, patrimonials i culturals del territori com a dinamitzadors del turisme familiar. El projecte està coordinat pel Consorci Grup d’Acció Local Noguera Segrià Nord i finançat pel Consell Comarcal del Segrià, el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, en col·laboració amb el Consell Comarcal de la Noguera.

Dins el Consell Comarcal del Segrià, el projecte està coordinat per l'àrea de Promoció Econòmica.