El Consell Comarcal del Segrià subvencionarà compra de material anti-Covid i activitats de voluntariat d’ajuntaments i entitats

El Consell Comarcal del Segrià obrirà, per primera vegada, una línia de subvencions pel desenvolupament de projectes municipals i comarcals de suport al voluntariat en relació amb l’impacte social de la pandèmia de la Covid-19 durant l’exercici 2020. En total es repartiran 35.850 euros i se’n podran beneficiar ajuntaments -excepte Lleida- i entitats sense ànim de lucre de la comarca.

Està previst que les bases reguladores de les subvencions s’aprovin aquest divendres al ple del Consell, després que ahir tots els grups van donar-li llum verda a la Comissió de Serveis Socials, Benestar Social i Família.

Les subvencions estan destinades a finançar els projectes que tinguin com objectiu la realització d’activitatsde suport i acompanyament a activitats de voluntariat que mobilitzen la ciutadania per atendre les persones més vulnerables arran la crisi COVID-19. Entre les accions que s’inclouen hi ha, per exemple, l’organització i coordinació de grups de ciutadania que s’ofereixen per poder col·laborar, pòlisses d’assegurança de responsabilitat civil i per danys, formació, la compra d’equips de protecció individual o de materials per a confecció de mascaretes, pantalles, guants, etc, termòmetres, materials higiènics i desinfectants, logística i distribució de medicaments, entre altres.

En concret, es destinaran 30.000 euros per a ajuntaments i 5.850 euros per a entitats. La línia s’inclou en la nova addenda de pròrroga del contracte programa del departament de Treball, Afers Socials i Famílies per incrementar el suport als ens locals arran de la situació d’emergència social i sanitària creada per la pandèmia de la Covid-19.