El Consell Comarcal del Segrià va atendre 83 dones víctimes de violència masclista l'any 2020

El SIAD augmenta el nombre total d'atencions i en fa més d'un miler

El Servei d'Atenció i Informació a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal del Segrià ha atès durant l'any 2020 un total de 83 dones víctimes de violència masclista, una dotzena més que l'any 2019, quan es van atendre 71 dones.

De les 83 dones en situació de violència masclista ateses pel SIAD Segrià, 9 dones i 9 menors van ingressar al Servei d'Atenció i Acolliment d'Urgència comarcal (SAAU) i 2 dones més i 2 menors es van derivar al Servei d'Acolliment i Recuperació que gestiona la Generalitat (SAR). També es van derivar 9 dones i 7 menors al Servei d'Intervenció Especialitzada de la Generalitat (SIE).

D'altra banda, s'han realitzat 126 atencions psicològiques i 37 assessoraments jurídics. També s'han fet 26 tramitacions per al servei telefònic de protecció ATENPRO, que ofereix una atenció immediata les 24 hores del dia i els 365 dies de l'any mitjançant tecnologies de comunicació telefònica mòbil i de geolocalització.

En total, el Servei d'Atenció i Informació a les Dones del Segrià ha fet 1.048 atencions durant l'any 2020, 61 més que l'any anterior. El servei ha ajudat 130 dones de la comarca, mentre que l'any 2019 van ser 128.

El SIAD és un servei públic que ofereix a les dones informació, orientació i assessorament en tots aquells aspectes relacionats en l’exercici del dret de les dones en tots els àmbits de la seva vida: àmbit laboral, social, personal, familiar i altres. També treballa en la prevenció, atenció i detecció de la violència masclista i desenvolupa actuacions de sensibilització social i dinamització de la participació.

El correu de contacte del SIAD Segrià és siad@segria.cat