EL CONSELL COMARCAL DONA UN NOU IMPULS A LA CAMPANYA DE LA FLORACIÓ AMB ‘SEGRIÀ, TERRA DE FLORACIÓ’, QUE CREIX AMB UNA QUARANTENA D’ACTIVITATS EN 17 MUNICIPIS, 8 MÉS QUE L’ANY ANTERIOR

La iniciativa s'ha presentat a Soses, amb la presència del president de la Diputació de Lleida, el cap d'Àrea de Turisme del Consell Comarcal, l'alcaldessa del municipi i una vintena de representants d'ajuntaments i empreses del sector turístic

La iniciativa s'ha presentat a Soses, amb la presència del president de la Diputació de Lleida, el cap d'Àrea de Turisme del Consell Comarcal, l'alcaldessa del municipi i una vintena de representants d'ajuntaments i empreses del sector turístic

El programa per aquest 2023, que inclou visites guiades, caminades, experiències de tota mena, rutes lliures i de BTT, concursos fotogràfics i gastronomia

S’ha elaborat un calendari d'activitats amb l’objectiu de dinamitzar el territori, el patrimoni i la natura de les poblacions implicades

Una finca de Soses ha estat l’escenari, aquest divendres, de la presentació del projecte ‘Segrià, Terra de Floració’, una iniciativa del Consell Comarcal del Segrià que compta amb el suport del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i que vol aglutinar la promoció de les activitats que es realitzen a tota la comarca en el marc de la floració. El projecte compta amb la implicació de 17 municipis i oferirà una quarantena d’activitats per tal de dinamitzar el territori en base a l’impacte turístic derivat de la floració.

L’acte ha comptat amb la participació de Josep Lluís Huguet, cap de l'àrea de Promoció Econòmica i Turisme del Consell Comarcal del Segrià; Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida; i Sandra Marco, alcaldessa de Soses, a més de representants de diverses alcaldies del Segrià, personal tècnic dels ajuntaments participants i del sector privat. També hi ha assistit Adela Rubio, cap de la Secció de Comerç i Turisme de la Generalitat a Lleida.

Josep Lluís Huguet, cap de l’àrea de Promoció Econòmica i Turisme del Consell, s’ha mostrat satisfet perquè “17 municipis de la comarca participin en aquest projecte”, que inclou prop de 50 activitats al llarg de més de sis setmanes. Una de les novetats d’aquest projecte és justament aquesta llargada, ja que com ha explicat Huguet “hi ha municipis de la zona primera i municipis de la zona tardana, i això fa que la proposta turística sigui més llarga que els últims anys”.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Soses, Sandra Marco, ha explicat que tot i que aquesta temporada la floració va amb retard per les baixes temperatures, “la campanya comença avui” amb la il·lusió de que cada municipi presenti les seves fortaleses. Marco ha volgut posar en valor el treball dels agricultors i agricultores perquè “darrere de cada flor hi ha un pagès i una pagesa, ja que gràcies a ells avui podem estar aquí i tenim els fruits”.

La Diputació de Lleida col·labora amb el Consell Comarcal del Segrià i els municipis que formen part de ‘Segrià, Terra de floració’, i així ho ha explicat el seu president, Joan Talarn, que ha remarcat que “la floració és una oportunitat de territori i un segell d’identitat i orgull”. Així mateix, ha felicitat al Segrià per haver sabut sumar gran nombre de municipis a la iniciativa i perquè "ha trobat un valor afegit d'allò que ja sabíem fer -el sector primari- i alhora li ha donat valor al paisatge".

El projecte compta amb l’adhesió de 17 ajuntaments, alguns dels quals ja comptaven amb experiència en l'oferta d'experiències amb la floració com a teló de fons, mentre que d'altres s’han volgut sumar a aquest nou format de la campanya. De fet, la xifra suposa un important increment respecta a l’any passat, en que van ser 9 els municipis implicats, és a dir, gairebé el doble.

Els municipis que s’han adherit al projecte són Aitona, Albatàrrec, Alcarràs, Alcoletge, Alfarràs, Almacelles, Artesa de Lleida, Corbins, La Granja d’Escarp, Lleida, Maials, Massalcoreig, Montoliu de Lleida, Puigverd de Lleida, Seròs, Soses i Torres de Segre.

A més, i tot i que l’intens fred d’enguany ha retardat una mica la floració, el projecte vincularà els municipis del Baix Segre, amb la flor més primerenca de la comarca, caracteritzada pel cultiu de nectarina i paraguaià, amb la resta de la comarca, incloent la floració blanca de pomeres i pereres, així com la dels ametllers florits característics del Segrià Sec, i finalitzant amb els camps d'espígol de l'Horta de Lleida.

D’aquesta manera, s’ha treballat conjuntament en l’elaboració d’un calendari d'activitats sota la marca ‘Segrià, Terra de Floració’, i sempre amb la mirada posada en la promoció del territori, del patrimoni i de la natura, així com els productors locals. També es vol enfocar el projecte al turisme i promoure menús-degustació, tal com ja s'està fent en el marc del projecte 'Terra d'oli', com també promocionar l'estada en establiments de turisme rural amb visites guiades, caminades, experiències de tota mena, rutes lliures i de BTT, concursos fotogràfics i gastronomia. Seran, en total, una quarantena d’activitats de tota mena en els 17 municipis que s’han volgut integrar en el projecte.

Les diferents activitats i propostes es poden consultar al web https://www.lafloracio.cat/