El Consell Comarcal trasllada tot el suport al nou espai de cooperació entre els 12 municipis del Segrià Sud, presentat avui a la seu del Consell

El nou projecte de cooperació arrenca amb la voluntat d'enfortir la col·laboració territorial i el desenvolupament local d'aquest territori singular.
  • El president David Masot ha manifestat el recolzament del Consell "per fer realitat els reptes amb els quals ens trobem"
  • El nou projecte de cooperació arrenca amb la voluntat d'enfortir la col·laboració territorial i el desenvolupament local d'aquest territori singular. Dotze municipis del Segrià Sud s'han adherit fins ara al projecte, que és el més gran creat fins ara entre ens locals a Ponent.


Aitona, Alfés, Almatret, Aspa, La Granja d'Escarp, Llardecans, Maials, Massalcoreig, Torrebesses, Sarroca de Lleida, Seròs i Sunyer s'han adherit al nou marc de cooperació local. El projecte neix amb la voluntat de crear un espai de treball conjunt per donar una resposta eficaç als reptes i necessitats compartides entre els municipis al voltant de la generació d'activitat econòmica, ocupació, eines de repoblament i desenvolupament territorial en general.
El projecte parteix d'una visió municipalista i busca pal·liar el desequilibri territorial estructural que es pateix actualment en l'accés als serveis a les persones, entitats i empreses; fruit d'un model que desproveeix de serveis al món rural i amb propostes poc adaptades al territori en matèria d'ocupació i desenvolupament cultural, social i econòmic. Potenciar i empoderar la connexió entre municipis permetrà dissenyar polítiques i programes específics adaptats a la realitat, a més de compartir recursos i projectes entre les localitats que en formen part. Una de les primeres passes serà iniciar de manera immediata un estudi de necessitats i recursos dels municipis adherits.
El president de la Comunitat de Municipis del Segrià Sec i alcalde de Torrebesses, Mario Urrea, ha destacat que "aquest projecte parteix de la base de reconèixer el valor de cada població, de deixar de pensar en el nostre poble i pensar en el nostre territori. Només units aconseguirem millorar els serveis i connexions al Segrià Sud, a més d'afavorir-hi la generació d'activitat econòmica i el repoblament".
Josep Antoni Romia, alcalde de Seròs ha remarcat que "aquesta és la línia a seguir perquè la política municipal, o la fem o ens la faran". Per la seva banda, David Masot, president del Consell Comarcal del Segrià i alcalde Maials, ha manifestat la voluntat de "col·laboració plena del Consell Comarcal amb el projecte per fer realitat els reptes amb els quals ens trobem". "Hem de ser complementaris", ha afegit.
Aquest nou espai de governança territorial, amb caràcter vinculant, comptarà principalment amb la participació d'institucions públiques, però buscarà també complicitats amb la comunitat educativa, el teixit associatiu local i el sector privat. La iniciativa compta amb el suport de la Comunitat de Municipis del Segrià Sec, el Consell Comarcal del Segrià, així com del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC).