El Consell d’Alcaldies del Segrià fa arribar les seves queixes a la directora dels serveis territorials de Territori

Josefina Terés, el president David Masot i Manel Ezquerra

Josefina Terés, directora dels serveis territorials del departament de Territori de la Generalitat de Catalunya, ha escoltat avui les queixes dels alcaldes del Segrià al Consell d’Alcaldies que ha tingut lloc a la seu del Consell Comarcal.

Diversos alcaldes han manifestat la seva preocupació a Terés per la manca de transport des del seu municipi a Lleida, que afecta a pobles com Alcanó, Alfés, Albatàrrec, Alfarràs, Rosselló, Torrefarrera, Alguaire, Aitona, Sunyer, Benavent de Segrià, Artesa de Lleida, Puigverd de Lleida, Almatret i Torre-serona, entre altres.

Aquesta mancança es percep des dels municipis tant en transport regular com en transport escolar. Un problema molt específic i que afecta a més de 15 municipis és la dificultat dels nens i joves per estudiar a l’Institut Caparrella.

Els alcaldes han quedat emplaçats a aportar dades concretes sobre la solució d’horaris que necessita cada poble en relació al transport escolar i al transport regular, per tal que “en breu es pugui convocar una reunió entre municipis, Territori i Educació, de manera que es facin realitat les millores que cada poble ve reclamant”, segons ha expressat el president del Consell Comarcal, David Masot.

Per part de la Paeria de Lleida, el segon tinent d’alcalde Carlos Enjuanes ha assumit que “Moventis és qui ha de proporcionar els mitjans per facilitar el transport als escolars des de l’estació d’autobusos fins a la Caparrella”. Entenent que “hi ha d’haver un increment d’autobusos i quilòmetres, s’ha de convocar una reunió específica en la qual els municipis aportin les dades necessàries”, ha dit.

Els alcaldes han manifestat que actualment “molts pares s’han d’organitzar des dels pobles per portar els seus fills en cotxes patera, en expressió de l’alcalde de Puigverd de Lleida”, Josep Solsona. També es queixen de que l’autocar ja va ple quan arriba a determinats pobles. En el cas d’Alguaire, l’alcaldessa Imma Roca ha demanat un canvi de localització de la parada “que no obligui a la gent gran a caminar vint minuts.”

L'alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre, ha lamentat davant Terés que “en la situació actual, no podem aconseguir treure vehicles de la carretera, que seria l’ideal per la sostenibilitat”. “Si hi ha manca de transport públic, tornem a utilizar el cotxe, i això és el que no volem que passi”, ha afegit.

L’alcaldessa d’Artesa de Lleida, Mariona Rebull, com molts d’altres alcaldes, demanen “més transport escolar sobretot en els primers mesos del curs” i “no quan els pares ja s’han organitzat pel seu compte”, com ha afegit Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona.

Agustí Jiménez, alcalde de Torre-serona, ha fet notar que “molta canalla es queda cada dia sense espai per pujar a l’autocar, la qual cosa resulta un problema pels pares que treballen si han de portar els fills a l’escola o institut a Lleida”.

Terés ha manifestat que estudiarà les queixes aportades i farà gestions per “tocar algun horari de la Caparrella i algun de la línea regular.”